Poljubili vrata na Pantovčaku

Šestorici čelnika iz PGŽ-a zabranjen ulazak na sastanak kod predsjednice!

Dražen Ciglenečki

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

"Nas sedmorica, svi s pisanim pozivnicama, zajedno smo doputovali u Zagreb, ali dalje od porte na Pantovčaku otišao je samo kolega Grgurić. Mi ostali pokazivali smo osiguranju pozivnice, no oni su nam odgovarali da nismo na popisu. Zvali su i u Ured predsjednice, ali niti to nije pomoglo", rekao je Anđelko Florijan



ZAGREB Šestorica gradonačelnika i načelnika općina s područja Primorsko-goranske županije, jutros nisu pušteni u Ured predsjednice, premda su imali pozivnice na sastanak s Kolindom Grabar-Kitarović o statusu jedinica lokalne samouprave uređenom Zakonom o brdsko-planinskim područjima.


Riječ je o gradonačelniku Čabra Kristijanu Rajšelu (SDP), načelniku Lokva Toni Štimcu (SDP), Ravne Gore Anđelku Florijanu (SDP), Mrkoplja Ivicu Padaviću (SDP), Brod Moravica Dragutinu Crnkoviću (HDZ), te Fužina Marinku Kauzlariću koji je nezavisni. 


Na sastanak su se probili samo gradonačelnik Delnica Ivica Knežević (nezavisni), gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić (nezavisni) i Damir Grgurić (HDZ), načelnik općine Skrad.




– Nas sedmorica, svi s pisanim pozivnicama, zajedno smo doputovali u Zagreb, ali dalje od porte na Pantovčaku otišao je samo kolega Grgurić. Mi ostali pokazivali smo osiguranju pozivnice, no oni su nam odgovarali da nismo na popisu. Zvali su i u Ured predsjednice, ali niti to nije pomoglo. Ništa nam nije bilo jasno, međutim nije nam drugo preostalo nego da sjednemo u auto i krenemo doma, ispričao nam je Florijan, još pod dojmom blokade na koju je s kolegama naišao na porti Ureda predsjednice.