30 pitanja o Hrvatskom saboru

Sedamdesetak osnovnih škola prijavilo se na internetski kviz znanja o Saboru

Hina

Kviz će se održati 28. ožujka s početkom u 13 sati, a u pola sata učenici će odgovarati na 30 pitanja o Hrvatskom saboru, kaže Ružica Šimunović, autorica edukativnog projekta i voditeljica saborske Službe za građane



ZAGREB Sedamdesetak osnovnih škola, nešto manje od deset posto od svih škola, prijavilo se na internetski kviz znanja “Koliko poznaješ Hrvatski sabor” koji će se održati krajem ožujka.


Kviz će se održati 28. ožujka s početkom u 13 sati, a u pola sata učenici će odgovarati na 30 pitanja o Hrvatskom saboru, kaže Ružica Šimunović, autorica edukativnog projekta i voditeljica saborske Službe za građane. Zadovoljna je odazivom škola, posebice onih manjih.


U kvizu sudjeluju timovi od po tri učenika – po jedan iz šestog, sedmog i osmog razreda, a svaka je škola mogla prijaviti samo jedan tim.




Rezultati kviza znat će se gotovo odmah. Pet minuta po završetku, CARNet, koji informatički podržava projekt, objavit će rezultate deset najuspješnijih timova, odnosno škola. Bude li više timova imalo isti broj bodova, CARNet će u roku pet minuta objaviti pet dodatnih pitanja koja će odlučiti o konačnom pobjedniku.


Najbolji će biti nagrađeni računalima, a svi sudionici kviza dobit će od Sabora zahvale.