Osijek

Šarena koalicija složila većinu u osječkom Vijeću

Hina

Sastavljamo koaliciju za četiri godine, a ne za jednokratnu upotrebu, istaknuo je Vrkić



Vijećnici koalicije SDP-HNS-ANU te vijećnici Mosta nezavisnih lista i HDSSB-a činit će većinu u novom sazivu osječkoga Gradskog vijeća i imat će 20 od ukupno 37 vijećnika, izvijestili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare predstavnici tih stranaka uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća.


Vijećnik Aktivnih nezavisnih umirovljenika (ANU) Drago Šerić rekao je kako je ta koalicija nastala temeljem sporazuma koji je potpisan 23. lipnja. Nastojat ćemo da se što bezbolnije realiziraju predviđeni projekti koje će predlagati gradonačelnik Ivan Vrkić, ali i vijećnici oporbe, koji su od interesa za građane, kazao je Šerić. Najavio je da će većinska koalicija predložiti kandidate za predsjednika Gradskog vijeća i dva potpredsjednika.


Gradonačelnik Vrkić zahvalio je partnerima na povjerenju i spremnosti da formiraju novu vlast, koja će raditi na novim projektima i novim odnosima. »Radit ćemo na projektima koje su stranke kao najbitnije predstavljale u predizbornoj kampanji, i to će biti glavna veza između budućih partnera«, poručio je Vrkić.




Obećao je da će nastojati sve raditi dogovorom, a ne preglasavanjem, te ustvrdio kako nema prirodnih i neprirodnih koalicija, već samo uspješnih i neuspješnih.


Sastavljamo koaliciju za četiri godine, a ne za jednokratnu upotrebu, istaknuo je Vrkić.