Zakon o međunarodnoj i privremenoj zaštiti

Saborski zastupnici nisu došli na Odbor za unutarnju politiku

Hina

Predloženi je zakon tek u petak uvršten u dnevni red, a već u utorak bi trebao biti druga točka na plenarnoj sjednici, kaže Tuđman i poručuje kako je materija koju zakon uređuje preosjetljiva da bi išla po hitnom postupku



Nedolazak zastupnika spriječio je u utorak saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da se očituje o Vladinu prijedlogu zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.


Uz predsjednika Odbora Miroslava Tuđmana (HDZ) na sjednicu je došlo samo četvero SDP-ovih članova: Igor Dragovan, Gordana Sobol, Nenad Stazić i Marin Jurjević.


Nema potvrde da će doći drugi članovi, rekao je Tuđman, napominjući da bi o spomenutom zakonu Hrvatski sabor trebao raspravljati još danas.




Neka onda na plenarnu sjednicu ide bez stava Odbora, rekao je Dragovan.


Tuđman prigovora zbog organizacije rada Sabora.


Predloženi je zakon tek u petak uvršten u dnevni red, a već u utorak bi trebao biti druga točka na plenarnoj sjednici, kaže Tuđman i poručuje kako je materija koju zakon uređuje preosjetljiva da bi išla po hitnom postupku.


Predloženi zakon usklađuje se s nekoliko direktiva, među kojima je i Direktiva Vijeća Europe o minimalnim standardima za dodjelu privremene zaštite u slučaju masovnog priljeva raseljenih osoba te o mjerama za promicanje uravnoteženih napora država članica pri prihvatu i snošenju posljedica prihvata tih osoba.