Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 26
Sutra: 14° 14° 26
24. travnja 2019.
Hoće li se u Omišlju ipak graditi plutajući terminal?

Sabor danas glasuje o "lex LNG": Burić najavio blokadu Krčkog mosta ako zakon bude izglasan

Hrvoje Burić dijelio deklaraciju pred saborom / Foto D. KOVAČEVIĆ
Hrvoje Burić dijelio deklaraciju pred saborom / Foto D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2018. u 9:25 2018-06-14T09:25:00+02:00

Na, kako su je nazvali, "prosvjednoj konferenciji za novinare, na kojoj su sudjelovali predstavnici Nezavisne liste BURA Hrvoje Burić i predsjednik Zelene liste Nenad Matić, Burić je rekao da su svjesni da će zakon danas biti izglasan u Saboru, te da to znači "tek početak borbe" i najavio i prosvjedno zatvaranje Krčkog mosta

ZAGREB  Suprotno uobičajenoj praksi glasovanja petkom, Hrvatski sabor glasovat će danas, u četvrtak, kada bi trebao donijeti i Zakon o terminalu za ukapljeni prirodni plin, tzv. 'lex LNG'. 

 Prijedlog tog zakona izazvao je u javnosti i struci brojne kontroverze te osudu lokalne zajednice, a nezadovoljni što se zakon donosi po hitnoj, umjesto redovnoj proceduri, iz SDP-a su na njega uložili čak 360, od ukupno 380 amandmana. Nositelj investicije u projekt LNG terminala je tvrtka LNG Hrvatska, koja bi projekt realizirala kroz dvije faze – izgradnju plutajućeg terminala u prvoj fazi te izgradnju kopnenog terminala za ukapljeni prirodni plin u drugoj fazi.  Za očekivati je da Sabor u četvrtak glasuje i o izmjenama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), koje trebaju ubrzati pokretanje novog programa stambenog zbrinjavanja.

Uoči sjednice predsjednik nezavisne liste BURA Hrvoje Burić i predsjednik Zelene liste Nenad Matić dijelili su zastupnicima Deklaraciju protiv donošenja "lex LNG-a" koju je potpisala većine vijećnika Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Bio je to zadnji apel na saborske zastupnike da ne usvoje ovaj štetan zakon. Na, kako su je nazvali, "prosvjednoj konferenciji za novinare, Hrvoje Burić je rekao da su svjesni da će zakon danas biti izglasan u Saboru, te da to znači "tek početak borbe" i najavio i prosvjedno zatvaranje Krčkog mosta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Festival samoniklog bilja
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja