Što se zbivalo iza vrata

SVJEDOČANSTVO IZ ZGRADE SUDA ‘Došlo je do nevjerojatnog kaosa. Sve je bilo paralizirano…’

P. N.

Foto Eugen Jakovčić / Facebook

Foto Eugen Jakovčić / Facebook

Kaos koji je nakon toga nastao u Tribunalu je nevjerovatan za jednu ovakvu instituciju. Sve službe su bile u potpunoj paralizi. Trebalo im je više od sat vremena da Praljka prebace u 10 minuta udaljenu bolnicu



Predstavnik Documente Eugen Jakovčić, koji je bio u zgradi Haškog suda u vrijeme jučerašnjih zbivanja, objavio je danas na svojem Facebook profilu nekoliko “insajderskih” fotografija. Također je ispisao i kratki komentar, koji svjedoči o kaosu koji je vladao u zgradi suda nakon što je Slobodan Praljak popio otrov.


Prenosimo ga u cijelosti.


Trudim se posložiti dojmove jučerasnjeg ICTY dana ali mi bas ne ide. Još uvijek mi ne ide u glavu da se dogodilo to s ispijanjem otrova u trenutku nakon što je Agius izrekao pravomoćnu presudu od 20 godina za Slobodana Praljka. Kolegici koja je u sudnici sjedila do mene rekao sam “reci mi da sanjam”.




Kaos koji je nakon toga nastao u Tribunalu je nevjerovatan za jednu ovakvu instituciju. Sve službe su bile u potpunoj paralizi. Trebalo im je više od sat vremena da Praljka prebace u 10 minuta udaljenu bolnicu.


Hrvatska veleposlanica u Nizozemskoj je histerizirala po auli suda trazeći od glasnogovornika Tribunala da je hitno odvede predsjedniku Tribunala, očito nemajući ikakvih saznanjana da je predsjednik Agius ujedno i predsjedavajuci žalbenog vijeća u predmetu Prlic i dr. i da u trenucima trovanja jednog od osuđenika ima vaznijih stvari za obaviti.


Dok smo iščekivali nastavak sudjenja, u auli suda su se muvali neki čudni likovi sa šalovima na kockice. Bizaran trenutak je kada mi u zgradi Tribunala prilazi jedan iz te kockaste skupine s pitanjem jesam li ja iz Documente, konstatirajući kako sam vjerovatno zadovoljan osuđujućom presudom našim uznicima.


Poslije sam čuo da ga je novinar HRT-a Tihomir Vinković smirivao objašnjavajući kako je nezgodno da se to radi na UN-ovom sudu i u stranoj zemlji, i da to ostavi za Hrvatsku.


Ne ponovilo se !!!!