Višemetarski dres

STVARNO VELIKI DOČEK Perišić i Rebić raspjevali Omiš

Hina

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

 Hrvatskome nogometnom reprezentativcu Ivanu Perišiću, koji je s »Vatrenima« na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojio drugo mjesto, priređen je u srijedu na večer veliki doček u njegovu Omišu, a s njim u društvu bio je i kolega iz reprezentacije Ante Rebić. Do prepunoga omiškog Parka hrvatskih branitelja, koji se nalazi tik uz more, Perišić i Rebić su uplovili brodicom a uz park je na moru bilo usidreno mnoštvo brodica i jahti s kojih su brojni građani pratitli njihov doček.

Mnoštvo nazočnih klicalo je Perišićevo ime, a potom je uslijedio zabavni program u kojem su s mjesnim glazbenim skupinama sudjelovali Peršić i Rebić pjevajući domoljubne pjesme i pjesme koje slave hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a pridružio im se i pjevač Željko Bebek rekavši kako za njega nema veće časti nego pjevati u Omišu na dočeku »Vatrenih«.


Po procjeni organizatora – Grada Omiša, na dočeku se okupilo oko 20 tisuća građana.


 čast Perišiću na kliškoj tvrđavi Mirabella je istaknut višemetarskih dres s njegovim imenom i brojem 4 kojeg on nosi nastupajući za našu reprezentaciju. Taj su dres sašile omiške žene kojima je Perišić zahvalio u svojem obraćanju. Perišić je također zahvalio i svojem treneru Branku Šušnjari iz Omiša rekavši kako bez Šušnjareve pomoći ne bi ostvario uspješnu nogometnu karijeru.




Po Perišićevim riječima, dočeci koji se organiziraju u Hrvatskoj za »Vatrene,« nakon što su osvojili titulu svjetskog vice prvaka, »puno znače sivim igračima,« te da takve dočeke na kojim je mnoštvo nazočnih, »svaki igrač sanja.«



Ante Rebić je u kratkom obraćanju zahvalio nazočnima što su u tolikom broju došli podržati svojeg Omišanina Perišića.Voditeljica programa dočeka u Omišu Irena Perišić, koja je susjeda obitelji Ivana Perišića, rekla je kako je Perišiću doček u Omišu organiziran na istom mjestu na kojem je on kao devetogodišnjak pratio 1998. godine utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj kad su tadašnji »Vatreni« osvojili treće mjesto.

»Ivan je tada, kada je već počeo trenirati nogomet govorio kako sanja da jednog dana i on bude ‘Vatreni’ koji će postići veliki uspjeh s reprezentacijom,« rekla je njegova susjeda Irena Perišić.


Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović je Perišiću predao prigodni poklon s natpisom »Hvala ti Bože što sam živio u ovom svijetu.« Tomasović je objasnio kako je isti takav natpis na poznatoj omiškoj »kući sretnog života.«


Za vrijeme zabavnog programa na pozornici je stajala dvometarski natpis »Perišić« te broj 4 oblikovani od soparnika, poznatog gastronomskog specijaliteta žitelja iz omiškog zaleđa, odnosi iz Poljica.


U blizini pozornice bio je istaknut dvadesetmetarski natpis »Seoca uz Vatrene,« koji su nosili navijači iz sela Seoce u omiškom zaleđu koje je u blizini sela Čišla iz kojeg je otac proslavljenoga hrvatskog nogometaša Ivana Perišića.


Split je u utorak predvečer dočekao reprezentativce iz Splitsko – dalmatinske županije Lovru Kalinića, Ivana Strinića, Filipa Bradarića, Ivana Perišića i Antu Rebića i priredio im veliku feštu, a dolazak petorice srebrnih nogometaša u utorak navečer u Rebićev rodni Imotski »bacio« je taj grad u ekstazu.