Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 30° 3
Sutra: 30° 30° 3
26. kolovoza 2019.
Josip Rođak

foto STRADALE TRI DJEVOJČICE I DJEČAK: Ovo je čovjek koji je bacio svoju djecu s prvog kata kuće

foto: facebook / Josip Rođak
foto: facebook / Josip Rođak
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2019. u 12:12 2019-02-28T12:12:00+01:00

Susjedi ove obitelji tvrde da su djeca bila zapuštena i počesto zanemarivana.

Prema informacijama do kojih su došli mediji, čovjek koji je na Pagu bacio djecu s prvoga kata zove se Josip Rođak, a djeca koju je na manijakalan način ozlijedio tri su djevojčice i jedan dječačić.

Taj čovjek djelatnik je kampa Šimuni, iz kojeg su za portal Index poručili:

"U ovom trenutku ne možemo niti želimo komentirati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u tijeku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim skupinama."

Susjedi ove obitelji tvrde da su djeca bila zapuštena i počesto zanemarivana.

U zadarskoj bolnici, na konferenciji za novinare, otkrili su da je dvoje djece - curice od sedam i osam godina - vrlo ozbiljno povrijeđeno. Smještene su na intenzivnu njegu. 

rodijak 1

- Jedna je stabilno i pri svijesti i sutra će na operaciju. Druga, sedmogodišnjakinja, teže je ozlijeđena i njezino stanje još nije stabilizirano. Ima brojne ozljede glave i grudnog koša i stavili smo je na mehaničku ventilaciju. Kad se stabilizira možda ćemo je prebaciti na Rebro, rekli su u zadarskoj bolnici.

44110986_1116341555194080_2396741392123559936_n

Drugo dvoje djece je stabilno, nisu životno ugroženi, ali dječak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. 

- Majka je došla u bolnicu u pratnji socijalne službe i pogledala svoju djecu. Ona je u šoku. Što će dalje biti nije u našoj nadležnosti. Mi ćemo joj osigurati da može biti pored djece, a cilj je njihov što brži oporavak, rekli su u zadarskoj bolnici. 

Slučaj s Paga potresao je cijelu Hrvatsku, a o njemu se oglasio i premijer Andrej Plenković, izrazivši svoju zgroženost monstruoznim očevim činom.

rrrr

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka