Josip Rođak

STRADALE TRI DJEVOJČICE I DJEČAK: Ovo je čovjek koji je bacio svoju djecu s prvog kata kuće

P. N.

foto: facebook / Josip Rođak

foto: facebook / Josip Rođak

Susjedi ove obitelji tvrde da su djeca bila zapuštena i počesto zanemarivana.



Prema informacijama do kojih su došli mediji, čovjek koji je na Pagu bacio djecu s prvoga kata zove se Josip Rođak, a djeca koju je na manijakalan način ozlijedio tri su djevojčice i jedan dječačić.


Taj čovjek djelatnik je kampa Šimuni, iz kojeg su za portal Index poručili:


“U ovom trenutku ne možemo niti želimo komentirati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u tijeku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim skupinama.”




Susjedi ove obitelji tvrde da su djeca bila zapuštena i počesto zanemarivana.


U zadarskoj bolnici, na konferenciji za novinare, otkrili su da je dvoje djece – curice od sedam i osam godina – vrlo ozbiljno povrijeđeno. Smještene su na intenzivnu njegu. 



– Jedna je stabilno i pri svijesti i sutra će na operaciju. Druga, sedmogodišnjakinja, teže je ozlijeđena i njezino stanje još nije stabilizirano. Ima brojne ozljede glave i grudnog koša i stavili smo je na mehaničku ventilaciju. Kad se stabilizira možda ćemo je prebaciti na Rebro, rekli su u zadarskoj bolnici.



Drugo dvoje djece je stabilno, nisu životno ugroženi, ali dječak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. 


– Majka je došla u bolnicu u pratnji socijalne službe i pogledala svoju djecu. Ona je u šoku. Što će dalje biti nije u našoj nadležnosti. Mi ćemo joj osigurati da može biti pored djece, a cilj je njihov što brži oporavak, rekli su u zadarskoj bolnici. 


Slučaj s Paga potresao je cijelu Hrvatsku, a o njemu se oglasio i premijer Andrej Plenković, izrazivši svoju zgroženost monstruoznim očevim činom.