Lički Tuđman

ŠTO JE ISTINA? U HDZ-u tvrde da Mraović nije ponovo primljen. No popis članova kaže – drugačije

P. N.

Foto arhiva NL / Denis Lovrović

Foto arhiva NL / Denis Lovrović

U priopćenju se kaže da je Mraović prestao biti član HDZ-a još 2001. kada se na izborima za Gradsko vijeće stranke kandidirao sa svojom nezavisnom listom., te se naglašava da »osoba koja je isključena ili je istupila iz HDZ-a može ponovno postati član jedino uz prethodnu suglasnost Visokog časnog suda«



U medijima se jučer pojavila informacija da je sredinom lipnja član HDZ-a ponovo postao Joso Mraović iz Gospića koji je široj javnosti postao poznat nakon što je bio osuđen na kaznu zatvora do dvije godine zbog toga što je 2005. silovao košarkašicu lokalnog košarkaškog kluba.


No, povjerenik HDZ-a za Ličko senjsku županiju Darko Nekić oglasio se priopćenjem u kojem demantira tu informaciju. U priopćenju se kaže da je Mraović prestao biti član HDZ-a još 2001. kada se na izborima za Gradsko vijeće stranke kandidirao sa svojom nezavisnom listom., te se naglašava da »osoba koja je isključena ili je istupila iz HDZ-a može ponovno postati član jedino uz prethodnu suglasnost Visokog časnog suda«.


Međutim, Nova TV je iz gospićkog HDZ-a došla do dokumenata koji to demantiraju. Iz njih je vidljivo da je Mraovićevo ime još ovaj tjedan bilo u bazi članstva. Službene potvrde o tome nema, ali iz dokumenata proizlazi da su ga ponovno primili u stranku, u kojoj je i viđen.




– Ništa, svratio da vidim što se događa i otišao. Mislio sam pomoći, ali vidim da se ne isplati. Neću i gotovo, priča završena. Jesam član, i dalje smatram da jesam, neka priča tko god što želi –  rekao je Josip Mraović o svom posjetu stranci.