Pauza od vrućina

STIŽE ZAHLAĐENJE Za područje Rijeke najavljena mogućnost grmljavinskog nevremena

P. N.

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Za područje Rijeke na snazi je narančasti meteoalarm, uz upozorenje na moguće grmljavinsko nevrijeme i vjerojatnost grmljavine od 60 do 80 posto



Nakon iznimno snažnog toplinskog vala kojem smo svjedočili u posljednjih desetak dana, područje Hrvatske konačno čeka zamjetnije osježenje.


– Postupno naoblačenje uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom na zapadu već sredinom dana, a zatim i drugdje. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, osobito kasno poslijepodne i navečer. Na južnom Jadranu u većem dijelu dana sunčano i vruće. 


Vjetar slab do umjeren, u gorju ponegdje i jak jugozapadni, popodne u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 Celzijeva stupnja, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološi zavod (DHMZ).




Za područje Rijeke na snazi je narančasti meteoalarm, uz upozorenje na moguće grmljavinsko nevrijeme i vjerojatnost grmljavine od 60 do 80 posto. 


Meteorolozi za riječko područje pljuskove prognoziraju i za utorak, kada se očekuje o osjetno zahlađenje. Temperatura ne bi trebala prelaziti 23 stupnja. U srijedu će biti stabilnije – bez oborina – no temperatura će ostati otprilike ista. 


Do kraja tjedna bit će stabilno i sunčano vrijeme uz postepeni ponovni rast temperature do 30 stupnjeva.