Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Jeste li spremni?

STIŽE PRAVA ZIMA U Gorskom kotaru sutra do pola metra snijega, u Rijeci orkanska bura!

STIŽE PRAVA ZIMA U Gorskom kotaru sutra do pola metra snijega, u Rijeci orkanska bura!
STIŽE PRAVA ZIMA U Gorskom kotaru sutra do pola metra snijega, u Rijeci orkanska bura!
Autor:
Objavljeno: 12. studeni 2017. u 17:47 2017-11-12T17:47:08+01:00

Sutra se, kao i u ostatku zemlje, očekuje oštar pad temperature - Rijeka će se probuditi na 12 stupnjeva Celzijusa, dok će već poslijepodne biti svega 4 stupnja. Navečer se uz to očekuje i susnježica

Dan koji je pred nama trebao bi donijeti uvod u - pravu zimu. Diljem Hrvatske večeras bi trebala početi padati kiša, dok će sutra prijepodne doći do oštrog pada temperature, ponegdje i za desetak stupnjeva. Osjet hladnoće dodatno će pojačavati bura, pa će i tamo gdje temperatura bude iznad nule, djelovati da je još hladnije.

Najobilnije oborine sutra se očekuju u Gorskom kotaru, gdje bi visina snježnog pokrivača ponegdje mogla dosegnuti i pola metra. Snijeg će, prema najavi Istrameta, pasti i u Istri - na najvišem dijelu Učke valja očekivati 30-ak centimetara snijega, a na Ćićariji od 5 do 15 cm. 

Snijeg bi u Gorskom kotaru trebao nastaviti padati i idućih dana - prema prognozi DHMZ-a, treba ga se očekivati sve do četvrtka.

delnice

U samoj Rijeci, prema meteorolozima, tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak počinje padati kiša. Sutra se, kao i u ostatku zemlje, očekuje oštar pad temperature - Rijeka će se probuditi na 12 stupnjeva Celzijusa, dok će već poslijepodne biti svega 4 stupnja. Navečer se uz to očekuje i susnježica, koja je moguća i u samom gradu.

Za riječko područje, stranica Meteoalarm proglasila je za ponedjeljak crveno upozorenje.  Ono se prije svega odnosi na mogućnost bujičnih poplava uslijed jakih oborina, ali i snažnu buru. Vjetar će u Rijeci na trenutke imati i orkanske udare, uz brzinu od 145 kilometara na sat.

Dugoročne prognoze govore da bi se, barem na riječkom području, vrijeme od srijede trebalo donekle popraviti, no oborina će biti i krajem tjedna.

Prema prognozi stranice Accuweather, nešto dulji period stabilnijeg i malo topijeg vremena uslijedit će tek za desetak dana.

Svi koji idući tjedan kreću na put moraju voditi računa o zimskoj opremi, a na što sve morate obratiti pažnju vezano za vožnju po zimi, podsjetite se OVDJE.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.