Protiv konkurencije

SPREMA SE PROSVJED Nezadovoljni taksisti spremaju za subotu blokiranje Istarskog ipsilona?

P. N.

Foto Jelena Prekalj

Foto Jelena Prekalj

Razlog za prosvjed je što Cammeo radi bespravno, imamo informaciju da za Medulin i Ližnjan nemaju niti jednu dozvolu, za Pulu imaju nešto, ali ne sve što bi trebali. A vozači koji rade za Uber rade bez dozvola, rekao je za Glas Istrejedan od taksista s Puljštine



U subotu istarski taksisti planiraju prosvjedom upozoriti na, kako kažu, nelojalnu konkurenciju koju im u poslovanju predstavljaju tvrtke poput Cammea i Ubera. Prosvjed, ili možda prosvjedna vožnja, vjerojatno će se, kako javlja Glas Istre, održati na Istarskom ipsilonu, no više informacija o okupljanju taksista za sada nije poznato, jer ni detalji akcije još nisu do kraja definirani. 


Moguće je da se na kraju i odustane od blokade Istarskog ipsilona i da se prosvjed održi u Zračnoj luci Pula ili nekom drugom frekventnom punktu.


– Razlog za prosvjed je što Cammeo radi bespravno, imamo informaciju da za Medulin i Ližnjan nemaju niti jednu dozvolu, za Pulu imaju nešto, ali ne sve što bi trebali. A vozači koji rade za Uber rade bez dozvola, rekao je za Glas Istre jedan od taksista s Puljštine.




Ogromno nezadovoljstvo lokalnih taksista uglavnom je izazvala pojava velikog broja prijevoznika s kontinenta, koji, zahvaljujući novom Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, lako dobivaju dozvole na istarskom području. Borba za svoj dio kolača u ovoj djelatnosti dovela je i do više sukoba taksista s vozačima Ubera, a situacija je kulminirala obračunom i prijetnjama u nedjelju 22. srpnja na parkiralištu Plodina u Šijani, nakon čega je policija privela jednog Puljanina.