Pedofilija i seksualno zlostavljanje u obitelji

ŠOKANTNO PISMO: Ravnateljica dala na objavu pismo u kojem dijete zbog majke odustaje od iskaza protiv očuha zlostavljača

P. N.

- Iako istraživanja kažu da nezlostavljački roditelj staje na stranu djeteta, u mojoj 30-godišnjoj praksi se to nije pokazalo. A iz razgovora s drugim kolegama koji rade sa zlostavljanom djecom doznala sam kako je i kod njih najčešće slučaj da roditelj ne staje na stranu djeteta, rekla je za portal Gordana Buljan Flander.



Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordana Buljan Flander portalu Index ustupila je pismo koje napisala seksualno zlostavljana dvanaestogodišnja djevojčica. Djevojčica u pismu piše da povlači svolj ikaz protiv očuha pedofila, zato da bi udovoljila majci.


– Želim povući iskaz radi mame, jer se oni vole pa ne želim da on bude u zatvoru, a ona bez njega. Sto puta me nazivala u dom i govorila da joj ne oduzmem muža. Sad će mama biti sretna, a i ja ću biti sretnija radi nje. Ja sam kriva što je on sad loš prema njoj. Sve se ono dogodilo, ali mama mi nikad nije vjerovala, ni razrednica, ni odgajateljica. Često ne mogu po noći spavati,. jer mi mama ne vjruje pa nikog nemam. Želim da mama bude sretna pa će onda i mene voljeti, stoji u pismu koji je portalu dostavila Gordana Buljan Flander.


– Iako istraživanja kažu da nezlostavljački roditelj staje na stranu djeteta, u mojoj 30-godišnjoj praksi se to nije pokazalo. A iz razgovora s drugim kolegama koji rade sa zlostavljanom djecom doznala sam kako je i kod njih najčešće slučaj da roditelj ne staje na stranu djeteta, rekla je za portal Gordana Buljan Flander.