Sigurnosna agencija

SOA uključena u razjašnjavanje afere mailovi

Hina

Daniel Markić / Foto: D. JELINEK

Daniel Markić / Foto: D. JELINEK

»Samo ćemo reći da je SOA uključena, to nam je zadaća. Imamo jasne upute državnog vrha da razjasnimo situaciju. Dajemo potpunu potporu DORH-u jer je bitno da DORH da konačni 'lijek', i policiji«, kazao je Markić



Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić potvrdio je u petak medijima da je njegova služba uključena u razjašnjavanje tzv. afere mailovi te da daju »punu potporu« policiji i Državnom odvjetništvu koje treba dati »konačni lijek«.


»Samo ćemo reći da je SOA uključena, to nam je zadaća. Imamo jasne upute državnog vrha da razjasnimo situaciju. Dajemo potpunu potporu DORH-u jer je bitno da DORH da konačni ‘lijek’, i policiji«, kazao je Markić televiziji N1.


Na pitanje je li SOA do sada nešto otkrila Markić je kazao da rade na tome te da će konačno izvješće dobiti »državni vrh i vjerojatno Saborski odbor za nacionalnu sigurnost« koji će potom izvijestiti medije.




Govoreći o autentičnosti u medijima objavljenih sms poruka potpredsjednice Vlade Martine Dalić i osoba povezanih s izradom lex Agrokor Markić je kazao da oni »na prvi pogled izgledaju smiješno«, te dodao da su se »ozbiljno primili toga« i da će ustanovit o čemu je riječ.


Na pitanje kako je moguće da su SOA-i promaknule objavljene poruke kada su prošle godine provjeravali mailove ministrice Dalić Markić je kazao: »Tada smo se jasno očitovali. Znali smo što je naša zadaća i to smo izvršili. Sada je malo drugačija zadaća, to ćemo isto izvršiti pa ćemo vas obavijestiti«, prenosi N1.