Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. ožujka 2019.
Danijel Markić

SOA bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor, a bit će "uključeni i dalje u svim slučajevima gdje je prisutna korupcija"

Foto Denis Lovrović
Foto Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2018. u 15:23 2018-08-23T15:23:34+02:00

Ravnatelj SOA-e je kazao i da nije detaljno čitao objavljene iskaze bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Uskoku

ZAGREB Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Danijel Markić u četvrtak je potvrdio da je ta služba bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor, ali da nije bilo zahtjeva za sigurnosnim provjerama pa se nisu koristili »resursi službe« već samo »javno dostupni izvori«.

»SOA je bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor i bit će dalje i u svim slučajevima gdje je prisutna korupcija. Bili smo prisutni na određenim sastancima i sigurno smo dali svoj doprinos«, kazao je Markić odgovarajući na novinarska pitanja ispred sjedišta hrvatske Vlade.

Markić je odgovorio da ga je na sve sastanke pozivao premijer te da nitko nije tražio nikakve sigurnosne provjere, niti je po slovu zakona u tom slučaju to bilo i moguće zatražiti

»Sigurno sam dao svoje mišljenje kada sam bio na sastanku s određenim osobama. Kad Vlada mora odlučiti o jednoj osobi može pitati je li ona bila kontroverzna i onda koristimo javne izvore«.

Ravnatelj SOA-e je kazao i da nije detaljno čitao objavljene iskaze bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Uskoku, nakon kaznene prijave Živog zida, iz kojih proizlazi da su premijer Andrej Plenković, ali i vrh HDZ-a, od početka bili upoznati s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija.

U opsežnim iskazima navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji sa čelnicima Fine i SOA-e.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka