HND podsjetio na neriješeno ubojstvo

SJEĆATE LI SE IVE PUKANIĆA? Danas je deseta godišnjica, a naručitelji ubojstva nikad nisu otkriveni

Hina

Ivo Pukanić / foto: arhiva NL

Ivo Pukanić / foto: arhiva NL

"Za HND je nedopustivo da se nakon čitavog desetljeća od počinjenja zločina još uvijek ne zna tko je i zašto naredio likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića", stoji u priopćenju.



ZAGREB – Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćilo je danas, na desetu godišnjicu ubojstva novinara i vlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića, kako i dalje nije otkriven nalogodavac ubojstva ni njegov motiv, te traže od nadležnih službi da ovaj zločin istraže do kraja.


Ivo Pukanić i Niko Franjić ubijeni su eksplozivnom napravom 23. listopada 2008. godine u središtu Zagreba ispred redakcije Nacionala. Za ovo dvostruko ubojstvo na dugogodišnje zatvorske kazne osuđeni su izvršitelji i jedan od organizatora. Hrvatsko tužiteljstvo je kao naručitelja likvidacije optužilo srbijanskog državljanina Sretena Jocića, koji je oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza, podsjeća HND.


“Za HND je nedopustivo da se nakon čitavog desetljeća od počinjenja zločina još uvijek ne zna tko je i zašto naredio likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića”, stoji u priopćenju.




Također, traže od svih nadležnih tijela da u interesu obitelji, Pukanićevih i Franjićevih suradnika, i čitave javnosti ovaj zločin istraže do kraja.