Hrvatski sabor

SINČIĆ NAPAO VLADU ‘Plenković oko LNG-a obmanjuje narod, a Ćorić pokušava ušutkati građane Omišlja’

Hina

»Još je 12. listopada 2017. načelnica uputila dopis naslovljen na premijera Plenkovića i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić zatraživši razgovore o LNG terminalu, no do danas nije dobila odgovor niti je bila na jednom razgovoru sa predstavnicima Vlade«, upozorio je Sinčić



Čelnik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić prozvao je u srijedu vladu zbog namjere da, kako je rekao, nasilno instalira plutajući LNG terminal u Omišlju, premijera Andreja Plenkovića da »obmanjuje i laže narod«, a ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića da »pokušava ušutkati« demokratski glas građana Omišlja.


»Pokazalo se da smo bili u pravu jer se u zadnjem krugu natječaja samo jedna firma javila te je zakupljeno svega četiri posto kapaciteta za ukapljeni plin. Nema ekonomske računice u plutajućem terminalu«, poručio je Sinčić nakon slobodne rasprave na početku saborskog zasjedanja.


Naglasio je kako su saborski zastupnici dobili pismo načelnice Omišlja Mirele Ahmetović koja se referira na premijerov odgovor na zastupničko pitanje o toj temi u kojem Plenković tvrdi kako »Vlada vodi dijalog i sa čelnicima Omišlja«.




»Još je 12. listopada 2017. načelnica uputila dopis naslovljen na premijera Plenkovića i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić zatraživši razgovore o LNG terminalu, no do danas nije dobila odgovor niti je bila na jednom razgovoru sa predstavnicima Vlade«, upozorio je Sinčić.


O terminalu je, navodi, razgovarala s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem u listopadu kada ju je, kako dodaje, molio da se suzdržava od negativnih istupa o toj temi u medijima. Drugi je puta, prepričava Sinčić pismo, s Ćorićem razgovarala u studenom i to o visini novčane naknade koja se može ponuditi ako se suzdrži istupa u medijima s negativnim stavom o tom projektu.


Na temu energetike osvrnuo se i zastupnik Željko Glasnović (Neovisni za Hrvatsku) koji je ustvrdio kako Hrvatska nema strategiju za energetsku neovisnost te da se dodvorava ekofeministima i ekoteroristima.