Izostali rezultati

ŠEF SKIJAŠKOG SAVEZA O OPTUŽBAMA ‘Budžet je bio ograničen, nije bilo drugog rješenja’

Zlatko Horvat

Vedran Pavleka / Foto Darko JELINEK

Vedran Pavleka / Foto Darko JELINEK

Vedran Pavlek, direktor svih reprezentacija HSS-a, nudi razloge izbacivanja Williama Vukelića iz reprezentacije



Vedran Pavlek, direktor svih skijaški reprezentacija, čovjek koji je od Snježne kraljice na Sljemenu učinio svjetski prepoznatljivu utrku Svjetskog kupa, imao je svoje razloge kada je odlučio zloge kada je odlučio skresati broj reprezentativaca.


– Moja je vizija bila, dok su još vozili Ivica i Janica, da nekog novog skijaša i skijašicu dovedemo na svjetski vrh. Uspjeli smo kroz Anu Jelušić, Niku Fleiss, Natka Zrnčića-Dima. U tih 19 godina, a ja ulazim u 20 sezonu, prošlo je bezbroj mladih jer ulaganje u njih je najvažnije.


Zašto je onda zapelo s Williamom Vukelićem i Tirielom-Lukom Abramovićem?




– Austrijanci nemaju skijaše sa 16-17 godina u C reprezentaciji, a mi smo financirali one sa 12 godina. William Vukelić bio je naša briga posljednjih godina. Dugo je radio s Kvastekom, još u dječjem skijanju i nije bilo problema. A da su postoje problemi u komunikaciji saznao sam relativno kasno. Naime, Svjetski kup je prioritet i čovjek ne stigne na sve stići. Međutim, radeći s Kvastekom, William je ostvario najbolje rezultate. Sada su ti rezultati izostali. U veleslalomu je pokvario FIS bodove, što mu se nije smjelo dogoditi. To je prvi razlog. Drugi je ograničen budžet. Nije bilo drugog rješenja, a nije mi bilo ni lako donijeti takvu odluku jer sve bih napravio da mogu investirati u skijaše.


William kaže da prošle sezone nije imao ni prave veleslalomske trenige niti utrke?


– Ne mogu sada odgovoriti na to pitanje, morao bih provjeriti koliko su dana trenirali veleslalom i koje su utrke vozili.


Imali ste sastanak s Leom Vukelićem, Williamovim bratom, koji vas je molio da maknete Williama od Mirka Kvasteka?


– Više je to bio sastanak u stilu računam li na Willyja. Za mene to su čiste stvari.


Kako objašnjavate izostavljanje Tiriela-Luke Abramovića s liste reprezentativaca?


– Budžet je ograničen, a mi smo se okrenuli skupini koja vozi Svjetski kup. Želimo ih dovestri do vrha, do postolja, više nas ne zadovoljava plasman u prvih 30. Kada su u pitanju mlađe kategorije, teret će pasti na klubove, roditelje, županijske saveze.


Ukinuli ste dječju reprezentaciju?


– Jednostavno je u ovom trenutku takva situacija. Uostalom, znate li još koji Savez u individualnom sportu koji sve sam financira? Moramo biti realni.


Reprezentativci su sada u Švicarskoj, u Zermattu?


– Imaju fantastične uvjete. Kada su u pitanju Vukelić i Abramović, imaju status pridruženih članova reprezentacije, skijašku opremu, pancerice, opremu i karte za slovenske žičare, a povremeno se s trenerom mogu priključiti trenizima reprezentacije – zaključuje Pavlek.