Sporni milijuni

SDP predaje DORH-u dokumentaciju o Bandićevoj kampanji

Dražen Ciglenečki

Za ovo još nije nastupila zastara i nemamo drugog izbora nego da se obratimo DORH-u. Jasno je da je tu u pitanju sumnjiv posao, jer niti je SDP tražio od Televizije Sljeme da plate neke troškove kampanje niti smo znali da su oni to učinili«, rekao nam je jedan SDP-ov dužnosnik



ZAGREB » SDP će Državnom odvjetništvu predati svu dokumentaciju koju posjeduju o zahtjevu tvrtke Televizija Sljeme da im ta stranka isplati šest milijuna kuna, na ime duga iz kampanje Milana Bandića za lokalne izbore 2009. godine. Televizija Sljeme tada je platila prostor koji je za Bandićevu promidžbu bio zakupljen u medijima, a onda je spomenutu cifru na SDP svojim potpisom preuzela bliska suradnica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.


SDP tvrdi da ona nije bila ovlaštena potpisivati takve financijske ugovore, budući da su prema stranačkom statutu nadležni isključivo predsjednik i poslovni direktor, pa stoga ne priznaju dug, koji se trenutačno nalazi na sudu. »Za ovo još nije nastupila zastara i nemamo drugog izbora nego da se obratimo DORH-u. Jasno je da je tu u pitanju sumnjiv posao, jer niti je SDP tražio od Televizije Sljeme da plate neke troškove kampanje niti smo znali da su oni to učinili«, rekao nam je jedan SDP-ov dužnosnik.


 Ako će se DORH baviti ovim slučajem, onda bi vjerojatno prvo trebali ispitati je li Jelena Pavičić Vukičević, bez znanja vodstva stranke i protivno statutu, prebacila na SDP šest milijuna kuna duga prema Televiziji Sljeme. Ona je zasad dobila samo poziv suda u svojstvu svjedoka u sporu Televizije Sljeme protiv SDP-a. Rekla nam je kao je neugodno iznenađena i da ništa ne zna o potraživanjima Televizije Sljeme prema njezinoj bivšoj stranci.