Politički peroformance

SDP-ovci POZIVAJU GRAĐANE: Dođite, vrijeđajte nas koliko hoćete, nitko neće završiti u zatvoru

P. N.

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Na ovaj način zastupnici SDP-a reagiraju na privođenje mladića koji su u Bolu na Braču vrijeđali Janicu Kostelić, nekoć veliku hrvatsku sportašicu, a danas državnu tajnicu zaduženu za sport.



Saborski zastupnici SDP-a Arsen Bauk, Bojan Glavašević i Peđa Grbin pozvali su građane da ih sutra dođu vrijeđati u centru Zagreba, od 15.00 do 15.30 sati, u Bogovićevoj ulici kod popularne Kožarićeve skulpture Sunce.


Na ovaj način zastupnici SDP-a reagiraju na privođenje i pšritvor mladića koji su u Bolu na Braču vrijeđali Janicu Kostelić, nekoć veliku hrvatsku sportašicu, a danas državnu tajnicu zaduženu za sport. Inicijativu za ovaj politički performance dao je zastupnik Glavašević, koji je na svom twitter profilu napisao: “Sutra od 15 do 15.30 sati, kolege Arsen, Peđa i ja stajat ćemo kod Kožarićevog Sunca u Bogovićevoj. Građani nam u prolazu mogu reći što god žele, bit ćemo zahvalni na iskrenosti. Nećemo se uvrijediti!”. Pritom je dodao da nitko neće završiti u zatvoru zbog iskrenosti. Podsjetimo, Prekršajni sud u Splitu danas je na petodnevne zatvorske kazne osudio sedmoricu od dvanaest mladića, koji su jučer privedeni zbog spomenutog vrijeđanja Janice Kostelić.

Državnu tajnicu za sport mladići su vrijeđali jer odnose u hrvatskome sportu, posebice nogometu, smatraju kriminalnim.