Predsjedništvo SDP-a

SDP Vukovara gori nakon izbora Sabe: Dio Predsjedništva ići će u Vukovar smirivati situaciju

Tihana Tomičić

Da je stanje u organizacijama SDP-a na terenu loše, priznalo je i Predsjedništvo stranke na sjednici večeras - dio Predsjedništva morat će otići do Vukovara kako bi pokušao smiriti situaciju nakon izbora Željka Sabe za čelnika



ZAGREB – Da je stanje u organizacijama SDP-a na terenu loše, priznalo je i Predsjedništvo stranke na sjednici večeras – dio Predsjedništva morat će otići do Vukovara kako bi pokušao smiriti situaciju nakon izbora Željka Sabe za čelnika.


Naime, zbog nezadovoljstva izborom Sabe za predsjednika, nakon što je on odslužio zatvorsku kaznu zbog navodnog podmićivanja vijećnika, gradska organizacija u Vukovaru nije u stanju izabrati ostala tijela stranke.U izjavi nakon sjednice, član Predsjedništva Arsen Bauk osvrnuo se i na neke pojedinačne izlaske iz stranke poput Jurice Meića iz zagrebačkog ili Damira Krstinića koji je vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, te na previranja u Vukovaru, u kojemu se ne uspijeva konstituirati Gradski odbor. „Neki članovi nas napuštaju, neki nam pristupaju. Napuštali su nas i kada nam je išlo najbolje pa je logično da se to događa i kada nam ide srednje ili lošije“, kazao je Bauk. Ali je priznao da će čelnici stranke zbog svega morati osobno otići u Vukovar, i pokušati naći rješenje za pobunu koja se tamo događa. Kako je poznato, predsjednik Foruma mladih u Vukovaru već je odstupio zbog Sabe, a sada je nastala opća svađa i traži se rješenje »odozgo«.Tenzije rastu i u SDP-u Splita nakon što je ondje za predsjednika izabran Goran Kotur, koji je pod optužbom za nasilje nad svojom stranačkom kolegicom iz Vrgorca, te Forum žena SDP–a traži da ga se suspendira. Predsjedništvo SDP-a raspravljalo je i o pripremama za Glavni odbor stranke u subotu, financijskom izvješću, kao i o lošem rejtingu.

Član Predsjedništva Arsen Bauk nakon sjednice prokomentirao je stranački rejting koji se već mjesecima drži oko 22 posto.


„U SDP-u nisu pretjerano zadovoljni rejtingom, ali su građani očito spremni dati šansu HDZ-u da se popravi, iako mislim da se neće popraviti“, rekao je i poručio da je SDP jedina alternativa HDZ-u.Nije ni rejting HDZ-a bio puno bolji negdje od 2013. do 2015., kada je počeo rasti, konstatirao je Bauk. Ocijenio je da građani nisu zadovoljni Vladom HDZ-a i dodao: „Na našu žalost još uvijek nam ne daju potporu u većoj mjeri. Mislim da u ovom trenutku još uvijek daju priliku i HDZ-u da se popravi, iako mislim da se to neće dogoditi, i ako ta prilika bude propuštena, tražit će alternativu. A jedina prava, organizirana alternativa je SDP, a ne ni Živi zid ni Most“, uvjeren je Bauk. SDP je, podsjetio je Bauk, u saborsku proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o dječjem doplatku jer želi u ovom razdoblju staviti naglasak na najugroženije skupine stanovništva.Upozorili su, kaže, i na loše povlačenja novca iz EU fondova, istaknuvši da Hrvatska nije iskoristila priliku da se više financira iz zajedničkih EU fondova, a manje iz proračuna te prozvao HDZ-ovu eurozastupnicu Ivanu Maletić „koja je prije bila glasna, a sada netragom nestala, da se više angažira“.