Obavijest o migraciji kadmija

S tržišta se povlači keramički set za doručak s motivima Star Wars

Hina

Na hrvatskom tržištu proizvod je stavljen u prodaju na području Dubrovnika



ZAGREB Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u ponedjeljak da se s tržišta »povlači i opoziva« proizvod kineskog podrijetla – trodijelni keramički set za doručak (čaša, zdjela, tanjur), ukrašen motivima Star Wars, zbog moguće »migracije kadmija«.


Na hrvatskom tržištu proizvod je stavljen u prodaju na području Dubrovnika.


Trodijelni keramički set za doručak (čaša, zdjela, tanjur) ukrašen je motivima Star Wars VII Kyle Ren (crno-crveno-žute boje), oznake barkoda 8435333851296.




Drugi podatci s oznake: STW41 STAR WARS VII BREAKFEST SET BATCH NO.201511333, na dnu ispod glazure: Personality Products Ltd., 1452836-100, starwars.com, © & ™ Lucasfilm Ltd., Made in China.


»Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o migraciji kadmija u opisanom proizvodu – trodijelnom keramičkom setu posuđa za doručak s dekoracijom motivima Star Wars VII Kyle Ren (crno-crveno-žute boje) proizvedenom u Kini«, navodi se u obavijesti ministarstva.


Sljedivošću je utvrđeno da je sporni proizvod preko trgovačkog društva ALFA 2 d.o.o., Metohijska 5 u Dubrovniku stavljen na tržište RH na području Dubrovnika.


Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 1935/2004 o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom i stavljanju izvan snage direktiva 80/590/EEZ i 89/109/EEZ.


Dodatni podatci o proizvodu su: Stavlja na tržište EU: KIDS EUROSWAN, S.L., Cadi 46. Pol. ind. Sant Pere; Molanta, 08799 Olerdola, Španjolska