»Svinaweb« – primjer za uspjeh uz državni poticaj

S biroa u odijelo: Udruženim potporama do – digitalne agencije

Gabrijela Galić

Ekipa entuzijasta, koja se u godinu i pol učetverostručila, poticaj za samozapošljavanje iskoristila je za razvijanje posla. Agencija »Svinaweb« trenutačno zapošljava 20 mladih



ZAGREB  »Naša je vizija staviti sva poduzeća na web, jer vjerujemo da svako poduzeće može imati koristi od toga. Vjerujemo da svako poduzeće može unaprijediti svoje poslovanje finom komunikacijom na internetu jer on je sofisticirani komunikacijski alat«, veli 27-godišnji Davor Debrecin, jedan od trojice prijatelja od djetinjstva koji su se udružili i u poslu.


Uz pomoć i podršku rodbine te poticaje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Davor, ekonomist po zanimanju i Hrvoje Gašparić, grafički inženjer pokrenuli su digitalnu agenciju »Svinaweb«.


Ubrzo im se pridružio i treći prijatelj Bruno Filipović, ekonomist. Udružili su potpore, zasukali rukave, angažirali još dvoje radnika i krenuli na posao. Poticajna sredstva za zapošljavanje prestali su koristiti u srpnju ove godine, odnosno izašli su iz »programa«.




A dok su bili u njemu razvijali su posao tako da se danas, godinu i pol dana nakon službenog starta, ekipa entuzijasta, učetverostručila. Trenutačno »Svinaweb« predstavlja 20 mladih, kreativnih osoba koje drugima pomažu da unaprijede svoje poslovanje i privuku nove kupce.


Opširnije u današnjem tiskanom izdanju Novog lista…