Zdravstvene smetnje bivšeg premijera

S Rebra natrag u zatvor: Sanaderu izvedena elektrokonverzija na srcu

Jagoda Marić

Sanader je za idući utorak imao zakazan pregled kod kardiologa, no liječnik u Remetincu je procijenio da je najbolje da ga odmah prebace u bolnicu, gdje su liječnici odmah i izveli elektrokonverziju, zahvat kojim se uspostavlja normalan srčani rad



ZAGREB » Zbog problema sa srcem, bivši premijer Ivo Sanader prebačen je iz zatvora u Remetincu u Kliniku za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb, potvrdila nam je to njegova odvjetnica Jadranka Sloković. Sanaderu u subotu nije bilo dobro i zatvorski liječnik je procijenio da je najbolje da ga odmah prebace u bolnicu, gdje su liječnici odmah i izveli elektrokonverziju, zahvat kojim se uspostavlja normalan srčani rad. Kako već dulje vrijeme ima problema sa srcem, bivši je premijer za sljedeći utorak imao zakazan pregled kod kardiologa, no liječnik u Remetincu je očito procijenio da mu je pomoć potrebna odmah.


   – Primljen je u subotu u poslijepodnevnim satima zbog pogoršanja ranije poznatih srčanih smetnji. Terapijski postupak planiran za utorak napravljen je odmah, on se osjeća dobro i bit će uskoro pušten. Stabilno je, on je ok i sve će biti u redu, kazao je za HRT Zlatko Giljević sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb.


   Prije desetak dana odgođeno je suđenje u slučaju Planinska, uz objašnjenje da Sanader ima zdravstvenih problema, a tada su njegovi odvjetnici izvijestili da ponovo ima problema sa srcem i da mora obaviti medicinske pretrage. U slučaju Planinska, Sanadera se tereti da je dogovarao da država, odnosno Ministarstvo regionalnog razvoja kupi zgradu u Planinskoj ulici od tvrtke HDZ-ovog saborskog zastupnika Stjepana Fiolića, tako da je preplati 17 milijuna kuna.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista