Bit će među pukom

Ruža Tomašić neće službeno slaviti ulazak u EU

Hina

»Smatram kako ovaj trenutak nije pogodan za velebna slavlja jer se država i dalje nalazi u ozbiljnoj krizi, a osobno ću biti spremna za slavljeničku atmosferu tek kad se ulazak u EU pokaže stvarnim dobitkom za Hrvatsku«, napominje Tomašić



ZAGREB Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić danas je izvijestila kako neće prisustvovati službenoj ceremoniji proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koja će se održati u nedjelju, 30. lipnja.


»Građani Republike Hrvatske i dalje ne znaju što ih čeka u EU niti u kolikoj će se mjeri njihovi životi promijeniti od 1. srpnja, a sveopćoj neinformiranosti i neizvjesnosti kumovala je politika podvale forme umjesto sadržaja hrvatskim građanima, koju su provodile i ova i prethodne vlade«, navodi u priopćenju Ruža Tomašić objašnjavajući razloge zbog kojih neće biti na službenoj ceremoniji ulaska Hrvatske u EU.


Tomašić će, kako navodi, ulazak Hrvatske u EU popratiti »među narodom na Trgu bana Josipa Jelačića«.




»Smatram kako ovaj trenutak nije pogodan za velebna slavlja jer se država i dalje nalazi u ozbiljnoj krizi, a osobno ću biti spremna za slavljeničku atmosferu tek kad se ulazak u EU pokaže stvarnim dobitkom za Hrvatsku«, napominje Tomašić.


Nedolazak njemačke kancelarke Angele Merkel na svečanost Tomašić ocjenjuje diplomatskim fijaskom vladajuće garniture.


»Taj diplomatski fijasko bio bi vjerojatno izbjegnut da se u ugošćavanje kancelarke Merkel uložilo barem jednako energije kao u dovođenje četničkog vojvode, koji ovoj državi nikad nije bio i neće biti prijatelj«, navodi u priopćenju predsjednica HSP-a AS i dodaje kako bi sudjelovanje u takvom protokolu značilo njenu načelnu podršku takvoj politici, a što se u potpunosti kosi s njenim stajalištima.