Samostalno u utrku

Ruža Tomašić: Na parlamentarne izbore HKS neće s HDZ-om

Hina

NL arhiva

NL arhiva

 »Hrvatska konzervativna stranka izlazi na izbore samostalno. Ne tražimo ničije birače, tražimo onih 50 posto koji su ostali doma. A to se ne može s niti jednom današnjom koalicijom napraviti«, rekla je Tomašić



ZAGREB  Hrvatska konzervativna stranka (HKS) neće na parlamentarne izbore s HDZ-om, rekla je Ruža Tomašić u nedjelju za Dnevnik Nove TV i dodala kako ne traži ničije birače.


 »Hrvatska konzervativna stranka izlazi na izbore samostalno. Ne tražimo ničije birače, tražimo onih 50 posto koji su ostali doma. A to se ne može s niti jednom današnjom koalicijom napraviti«, rekla je Tomašić. 

O tome što nakon izbora, kazala je: »Vidjet ćemo, ali održat ćemo obećanje biračima. Kako se kaže – nema prodaje, nema predaje, nema izdaje.«


 Ruža Tomašić je u Europski parlament 2013. ušla na HDZ-ovoj listi, u vrijeme dok je bila na čelu Hrvatske stranke prava Ante Starčevića.




U studenom prošle godine napustila je HSP AS, a u siječnju pristupila Hrvatskoj konzervativnoj stranci, koju su osnovali njezini bliski suradnici napustivši s njom HSP AS. Na predsjedničkim izborima Tomašić je podržala HDZ-ovu kandidatkinju, izabranu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.