Posebno izdanje

Rijeka i Galway dobili prigodne poštanske marke za EPK 2020.

P. N.

Foto/Hrvatska pošta

Foto/Hrvatska pošta

Autori izdanja su Tomislav Tomić, akademski slikar grafičar iz Zaprešića (marka Rijeka), i Steve Simpson, dizajner iz Irske (marka Galway). Prigodne marke tiskane su u nakladi od 100 000 primjeraka te su izdane u arčićima od 9 maraka. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC)



ZAGREB – Hrvatska pošta i Irska pošta (An Post) zajedno će pustiti u optjecaj 23. siječnja dvije prigodne poštanske marke kako bi obilježile proglašenje gradova Rijeke i Galwaya europskim prijestolnicama kulture za 2020. godinu. Nominalna vrijednost obiju prigodnih maraka je 8,60 kuna, a na njima su prikazi znamenitosti Rijeke i Galwaya.


Autori izdanja su Tomislav Tomić, akademski slikar grafičar iz Zaprešića (marka Rijeka), i Steve Simpson, dizajner iz Irske (marka Galway). Prigodne marke tiskane su u nakladi od 100 000 primjeraka te su izdane u arčićima od 9 maraka. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).


U pejzažima Hrvatske Rijeka je mjesto života, simbol slobodarskog duha i progresivnih ideja, navode u Hrvatskoj pošti.




Grad koji vas očekuje, u otvorenosti svojih stanovnika nosi najsnažnije nasljeđe turbulentne povijesti Europe – u zadnjih stotinu godina Rijeka se razvijala pod čak sedam različitih država.


U ovoj luci različitosti, u kojoj se isprepliću Mediteran i srednja Europa, tijekom 2020. održava se bogat kulturni program kojim Rijeka predstavlja svoj identitet i istodobno nudi ogledalo europskoj kulturi. Upoznajmo se, povežimo se, dio smo istoga kontinenta, istog svijeta.



Paralelno s Rijekom, titulu europske prijestolnice kulture u 2020. nosi i irski grad Galway. Ovaj se grad nalazi na zapadnoj obali Irske, smješten na Divljem atlantskom putu, a poznat je po kozmopolitskoj atmosferi, izvanrednoj ljubaznosti svojih stanovnika i statusu kulturnog središta Irske.


Uzbudljiv paneuropski program za ovu godinu donijet će događaje na neočekivana mjesta diljem grada i regije, na otocima, u udaljenim selima, u močvarama, poljima, planinama i na plažama.


Od hrane, glazbe, plesa, književnosti i vizualnih umjetnosti do poezije, kazališta, sporta i velikog spektakla, oni koji posjete Galway uživat će u zabavnom i jedinstvenom doživljaju.