Okupljanje nastavnika u Zagrebu

Riječanin Marin Miletić na prosvjedu: ‘Mi učitelji smo Liga prvaka’

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Štrajkamo jer nas svatko može anonimno prijavljivati, ne želimo anonimne prijave! Mi učitelji smo ponosni na svoj rad, ako imaš nešto protiv nas, stani imenom i prezimenom iza tih prijava", rekao je Miletić



Čelnici sindikata obrazovanja poručili su u ponedjeljak s prosvjeda pod geslom »Hrvatska mora bolje« na Trgu bana Jelačića da se štrajk prosvjetnih radnika pretvorio u pokret za bolje obrazovanje i njegov status, što su prosvjednici popratili gromkim skandiranjem »Nema predaje«!


“Ovo je zemlja hrabrih učitelja, hrabrih radnika, hrabrih studenata, hrabrih učenika, hrabrih ljudi. Ovo danas ovdje je naš krik za pravdu, za bolju Hrvatsku, za zemlju s manje beskućnika, koja će se više boriti za siromašne, za radnike koji će dobivati poštenu plaću. I onda nas neki pitaju zašto štrajkamo? Štrajkamo radi nepravde koju godinama trpimo, zato što nam se guši stvaralački duh, zato što nas se guši birokracijom”, rekao je riječki vjeroučitelj Marin Miletić, kako prenosi televizija N1.


Štrajkamo jer nas svatko može anonimno prijavljivati, ne želimo anonimne prijave! Mi učitelji smo ponosni na svoj rad, ako imaš nešto protiv nas, stani imenom i prezimenom iza tih prijava”, rekao je Miletić.“Moja kolegica radi 38 godina, 8 mjeseci i 3 dana, zadnja plaća joj je bila 6.200 kuna. O čemu pričate vi, gospodo političari? Koga vi lažete i obmanjujete? Dosta vas je više! Dosta!”, rekao je Miletić.“Želimo bolje društvo, želimo bolju Hrvatsku u kojoj će se htjeti nastaviti živjeti. Premijer je nedavno rekao kako je okupio Ligu prvaka na jednom političkom skupu. Gospodine premijeru i drugi političari, ovo je Liga prvaka! Mi učitelji smo Liga prvaka, na nama stoji ovo društvo, u nas trebate ulagati, nama trebate pomagati, nad nama trebate skrbiti, nad živim ljudima, a ne na nekim fejk tabletima iz Kine koji nakon mjesec dana više ne rade, koje izbacuju iz francuskog školskog sustava. Mi uvijek kaskamo!, rekao je vjeroučitelj Miletić.