Nesporazum

Reiner: Danas sam sazvao telefonsku sjednicu Odbora za Ustav; Petrov: Zovnuli su koga su htjeli, za ostale je linija bila u kvaru

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Reiner je rekao kako je danas sazvao telefonsku sjednicu Odbora i kako su obaviješteni svi članovi Odbora do kojih se moglo doći. »Većina je prihvatila da osim mene, Jelkovac i Šimić budu predstavnici predlagatelja«, objasnio je Reiner



ZAGREB Predsjednik Odbora za Ustav i poslovnik akademik Željko Reiner (HDZ) u petak je, na inzistiranje Mostovih zastupnika, objasnio kako su za izvjestitelje tog radnog tijela u saborskoj raspravi o izmjenama Poslovnika, uz njega »dodani« i zastupnici Marija Jelkovac i Marko Šimić (HDZ).


Reiner je rekao kako je danas sazvao telefonsku sjednicu Odbora i kako su obaviješteni svi članovi Odbora do kojih se moglo doći. »Većina je prihvatila da osim mene, Jelkovac i Šimić budu predstavnici predlagatelja«, objasnio je Reiner.


Sve mi je jasno, vladajući su zovnuli koga su htjeli, za ostale je linija bila u kvaru, uzvratio je Božo Petrov (Most), nakon što su Mostovi zastupnici više puta ponovili da je prvotno za izvjestitelja Odbora bio određen jedino Reiner.




U sabornici smo 26 sati a da nas nitko nije obavijestio o toj promjeni, to se napravilo iza leđa zastupnika, izjavila je Ivana Lesandrić-Ninčević (Most).