Savska 66

Rat dezinformacijama? Đakić kaže da je interventna policija krenula u Savsku, policija ga demantira

Hina

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Đakić je pred novinarima u Saboru pozvao policiju da ne povlači takav »strašno zabrinjavajući i opasan potez«, a na pitanje otkud mu takva informacija odgovorio je kako »svi imamo nekih prijatelja, suboraca, rođaka koji su pripadnici ovih ili onih postrojbi«



ZAGREB – HDZ-ov zastupnik Josip Đakić izjavio je u petak kako ima informacije da je interventna policija krenula u Savsku kako bi prekinula prosvjed pred Ministarstvom branitelja, što su iz zagrebačke Policijske uprave demantirali kao dezinformaciju.


Đakić je pred novinarima u Saboru pozvao policiju da ne povlači takav »strašno zabrinjavajući i opasan potez«, a na pitanje otkud mu takva informacija odgovorio je kako »svi imamo nekih prijatelja, suboraca, rođaka koji su pripadnici ovih ili onih postrojbi«.


Napomenuo je kako je moguće da se radi o dezinformaciji. »Ukoliko se radi o smišljenom specijalnom ratu, to je dno dna, a ukoliko se radi o stvarnoj namjeri, to je još gore. To je strašno zabrinjavajuće i opasno. Još jedanput pozivam, ne činite to«, poručio je Đakić.




Podsjetio je da u Savskoj prosvjeduju 100-postotni ratni vojni invalidi, ap bi deložacijom prosvjednika policija »dodatno dolila ulje na vatru koja gori«.


»Brine me ishod takve situacije, koja može biti sa dalekosežnim posljedicama koje su nemjerljive. Preporučio bih svima onima koji planiraju, dižu interventne snage policije, da odustanu od toga«, dodao je.Ustvrdio je kako bi donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja »riješilo problem ulice, prosvjeda, spontanih događaja, uvreda i prozivki«.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj Hini je rečeno da nema nikakvih pomaka internetne policije prema Savskoj 66, tako da su Đakićeve tvrdnje »dezinformacija«.