Član nekadašnjeg Kriznog štaba Rijeke ogorčen podvalom

Radulić: Nisam imao veze s nabavkom oružja, torbama, novcem

Tihana Tomičić

Budući da se Radulić u anonimnoj prijavi spominje kao čovjek u čijem je hladnjaku u kući na Ugljanu sakriven navodno otuđeni novac, zbog čega se potom navodno i posvađao sa Slavkom Linićem, Radulić kaže da sve to zajedno nema veze s pameću niti istinom, te da će tužiti autora prijave, ako se ikada otkrije



RIJEKA – Ako sam ja ratni profiter jer sam pomogao sačuvati Rijeku u ratu, onda neka bolesne glave samo nastave s anonimnim prijavama. Da imaju petlje, potpisali bi se, a ovako sam se našao u političkoj priči s kojom nemam veze kao kolateralna žrtva, izjavio nam je Šime Radulić, član nekadašnjeg Kriznog štaba Rijeke koji je također prije nekoliko dana bio na policiji na razgovoru o kupovini oružja 1991.


Budući da se Radulić u anonimnoj prijavi spominje kao čovjek u čijem je hladnjaku u kući na Ugljanu sakriven navodno otuđeni novac, zbog čega se potom navodno i posvađao sa Slavkom Linićem, Radulić kaže da sve to zajedno nema veze s pameću niti istinom, te da će tužiti autora prijave, ako se ikada otkrije.


– Veze nisam imao s nabavkom oružja, s torbama, s novcem, niti ičim takvim. Isto tako, nikada se nisam ni posvađao sa Slavkom Linićem, jer nikada i nismo bili prijatelji, pa se nismo mogli ni posvađati – kaže Radulić. Na pitanje je li Slavko Linić ikada bio u njegovoj kući na Ugljanu, kaže: »Jednom, jest, ali negdje 1995 ili 1996. kad je doživio havariju s brodom, pa sam ga spasio i pomogao mu kao svakom brodolomcu«, kaže Radulić.




On se na kraju i šali: »Nije istina da je novac bio u frižideru, nego u zamrzivaču – da se ne pokvari«.


Kaže i da su u riječkoj policiji bili ljubazni, ali i kako više neće davati druge izjave, osim preko opunomoćenog odvjetnika Vlatka Vrkića.