"Narod mora aktivno sudjelovati u politici"

Radnička fronta u srijedu na Markovu trgu organizira prosvjed “Karamarko, odlazi – dolje vlada”

P. N.

Radnička fronta poziva sve koji se protive "stranom plaćeniku Tomislavu Karamarku, ovoj vlasti i situaciji u društvu da dođu na prosvjed u srijedu u 18h i glasno izraze svoje nezadovoljstvo"



Radnička fronta u srijedu 15. lipnja u 18 sati na Markovom trgu organizira veliki prosvjed naslovljen “Karamarko, odlazi – dolje vlada”. Prosvjed će se održati usred krize vlasti i na dan kad će se o Karamarku izjasniti i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, priopćila je Radnička fronta (RF).


Radnička fronta podsjeća da ova kriza vlasti nije nastala, kako se sad to možda može činiti iz medijâ, zbog nekakvih osobnih nesuglasica između vodećih igrača. “Do nje je došlo kada je postalo jasno da je potpredsjednik vlade ni više ni manje nego strani plaćenik – plaćenik MOL-a”, piše u priopćenju Radničke fronte.


“Prosvjedom želimo pokazati da demokracija ne može biti samo zaokruživanje imenâ svake četiri godine, nego da narod mora aktivno sudjelovati u politici. Želimo poručiti da u ovakvim situacijama očite korupcije ne smijemo stajati po strani i čekati da situaciju riješi politikantstvo visoke politike, nego da moramo biti aktivni subjekti. Ne samo u ovoj situaciji nego i u budućnosti – tko god bio na vlasti”, poručuju iz Radničke fronte.




“Naravno, poanta nije u samom Tomislavu Karamarku (kao ni u drugim članovima trenutne vlasti), koliko god besramno bilo ono što je Karamarko učinio. Tomislav Karamarko je samo simbol štetne, nazadne i protunarodne politike koju je provodila ova vlast – od privatizacijâ preko udara na zdravstvo, radništvo, medije i obrazovanje pa do neofašizacije društva”, piše u priopćenju Radničke fronte.


Stoga Radnička fronta poziva sve koji se protive “stranom plaćeniku Tomislavu Karamarku, ovoj vlasti i situaciji u društvu da dođu na prosvjed u srijedu u 18h i glasno izraze svoje nezadovoljstvo”.


“S obzirom da se već za četvrtak u 18h na istom mjestu planira daljnji prosvjed, očito je da je nezadovoljstvo ovom vlašću sve veće i da vladi slijede teški trenuci. Za pravednije se društvo neće izboriti nitko drugi osim nas – politiku ne smijemo prepuštati igricama političke kaste”, poručuje Radnička fronta.