Za i protiv pobačaja

Radnička fronta nasuprot moliteljima ispred KBC-a Sestara milosrdnica

P. N.

Prosvjednici Radničke fronte su nosili transparente s natpisima "Dragi Lastane, što da zadržim - trudnoću ili posao?", "Stop legalnom pobačaju, vratimo pletaće igle i vješalice", "Menstruacija i masturbacija su ubojstva. Zabranimo ih"



Radnička fronta za danas je najavila akciju, točnije kontraprosvjed moliteljima ispred KBC Sestara milosrdnica u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici.


Aktivisti Radničke fronte tamo su se okupili u podne kako bi prosvjedovali protiv molitelja koji već tjednima neumorno mole protiv abortusa, a zbog čega se u javnosti podigla značajna polemika, javlja Index.


Oko 12:20 stiglo je desetak ljudi iz Radničke fronte, a policija ih je legitimirala. Stali su s druge strane ceste, a kasnije su istaknuli transparente.


“Oni u biti kao brinu se za svetost života, ali to na licemjerni način pokazuju. Nije im stalo do života, stalo im je do vjerskih uvjerenja i da nametnu svoja uvjerenja ostatku društva”, rekao je jedan od prosvjednika iz redova Radničke fronte.“Zašto časne ne bi rađale, koliko bi Hrvata bilo kad bi svaka časna rodila jedno dijete. Ako ja imam troje djece, neka svaka časna rodi jednog Hrvatića”, kazala je prosvjednica iz Radničk fronte.

Prosvjednici suprotstavljeni moliteljima su nosili transparente s natpisima “Dragi Lastane, što da zadržim – trudnoću ili posao?”, “Stop legalnom pobačaju, vratimo pletaće igle i vješalice”, “Menstruacija i masturbacija su ubojstva. Zabranimo ih”.


Oko 12 sati okupilo se preko 20 molitelja, koji se protive pobačaju.


U Vinogradskoj se u12:17 sati  pojavio i radikalni desničar Dražen Keleminec, predsjednik A-HSP-a. Čini se kako je poziv Željka Glasnovića ipak urodio plodom.