Protest na Markovom trgu

Radnici Končara protiv privatizacije: Ne ubijajmo radi odreska kravu od 360 milijuna kuna

Hina

foto: arhiva

foto: arhiva

Predsjednik sindikata Vedran Dragičević rekao je novinarima uoči prosvjeda kako je to drugi puta da izražavaju nezadovoljstvo odlukom Vlade o skidanju Končara s popisa tvrtki od strateškog interesa, čime su otvorena vrata njegovoj privatizaciji.



ZAGREB – Tristotinjak članova Sindikata metalaca Hrvatske došlo je u utorak pred sjedište Vlade na Markovu trgu na prosvjed protiv »privatizacije Končara pod svaku cijenu«.


Prosvjednici su se okupili na Trgu bana Jelačića odakle su u povorci, opremljeni sindikalnim zastavama i transparentima krenuli na Markov trg.Predsjednik sindikata Vedran Dragičević rekao je novinarima uoči prosvjeda kako je to drugi puta da izražavaju nezadovoljstvo odlukom Vlade o skidanju Končara s popisa tvrtki od strateškog interesa, čime su otvorena vrata njegovoj privatizaciji. »Smatramo da je to najlošiji potez u ovom trenutku. Borimo se za radna mjesta, ubit ćemo kravu radi 360 milijuna kuna koje nisu garancija da će se poboljšati rejting države«, rekao je Dragičević.Sinidikalci traže vraćanje Končara elektroindustrije d.d. Zagreb na popis tvrtki od posebne važnosti za Hrvatsku i poništenje Poziva za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda za kupnju dionica trgovačkoga društva Končar elektroindustrija d.d. Zagreb, u vlasništvu Republike Hrvatske i Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje.Sindikat metalaca, tvrdi Dragičević, nije protiv privatizacije, ali ne pod svaku cijenu, već traži dubinsku analizu nakon koje bi se razmotrila mogućnost i način prodaje državnih dionica.