Kriza u brodogradilištu

ROSSANDA I ŠVERKO NA NENAJAVLJENOM SASTANKU Rasprava o stanju u Uljaniku uoči prosvjeda

Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Oko 12.30 sati iz prostorija uprave Uljanika izašao je Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Plovidbe koji nije želio ništa komentirati te je doslovno pobjegao od novinara. Ipak, na upit o čemu se razgovaralo na sastanku, kratko je rekao da će se uskoro doznati. Na inzistiranje novinara, rekao je "O čemu drugom, o stanju u Uljaniku"



U Uljaniku je u tijeku sastanak predsjednika Uprave Giannija Rossande i potpredsjednika Nadzornog odbora Đine Šverka. Kako neslužbeno doznajemo, na sastanak su bili pozvani i ostali predstavnici sindikata Rajko Kutlača i Boris Cerovac, no kako doznajemo, oni su odbili sastati se s Upravom.  Također, na sastanku su navodno i Veljko Grbac, Denis Rabar i Serđo Pajković.


Današnji sastanak u upravi nije najavljen, i za njega smo doznali “iznutra”, od samih radnika. Nije poznato o čemu su razgovarali, međutim uskoro očekujemo njihove izjave.


Oko 12.30 sati iz prostorija uprave Uljanika izašao je Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Plovidbe koji nije želio ništa komentirati te je doslovno pobjegao od novinara. Ipak, na upit o čemu se razgovaralo na sastanku, kratko je rekao da će se uskoro doznati. Na inzistiranje novinara, rekao je “O čemu drugom, o stanju u Uljaniku”.




Radnici Uljanika, nadalje, ogorčeni su i ljuti što se Rossanda danima nije spustio među njih, a danas, kada na otoku i Uljaniku nema nikog ipak je “smogao hrabrosti” pojaviti se. Kao što je poznato, uljanikovci nastavljaju prosvjed u ponedjeljak pred zgradom Vlade na Markovom trgu u Zagrebu. Zasad se zna da na prosvjed u Zagreb odlazi oko šest autobusa odnosno oko 300 radnika koji će ondje glasno zahtijevati smjenu nesposobne uprave i svoju zarađenu plaću. Okupljanje uljanikovaca koji putuju za Zagreb je u ponedjeljak u 6 ujutro kod “veslačkog”.


Iako je sastanak još u tijeku, iz Uljanik grupe je stiglo priopćenje da svi uključeni u sastanak, neovisno o svojim funkcijama, traže rješenje za isplatu plaće radnicima, a sve to u intenzivnoj komunikaciji sa Zagrebom. Opširnije priopćenje očekuje se tijekom dana.