Frcale iskre na portalima

RAT U LIČKOM HDZ-u Senjskog gradonačelnika koji daje potporu Kustiću naljutio dolazak Milinovića

Dorotea Prpić

Darko Milinović uvjeren u sigurnu pobjedu i u Senju /Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Darko Milinović uvjeren u sigurnu pobjedu i u Senju /Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina povukao je kandidaturu za šefa ličkog HDZ-a i aktivno lobira za Marijana Kustića. Po mnogima najmoćniji lički HDZ-ovac Darko Milinović oformio je svoj stožer u Senju i uvjeren je u pobjedu bez obzira što Gradski odbor stoji iza njegovog konkurenta



SENJ/ZAGREB Dvije sukobljene strane u izborima za predsjednika Ličko senjskog HDZ-a jučer su u neslužbenim razgovorima ublažavale sliku koja se mogla steći tijekom vikenda nakon pravog rata vodenog na njima bliskim portalima.


– Ma izbori u HDZ-u su vam uvijek tvrdi bez obzira na kojoj se razini provode pa je tako i ovdje. Možda se preko vikenda zaista malo pretjeralo na svim stranama, ali to je često tako. Stvar je u tome da to prema vani izgleda jako tvrdo, ali vjerujte mi da će nakon što izbori završe stranka biti ponovo jedinstvena u Ličko-senjskoj županiji, poručili su jučer iz Milinovićevog stožera.


Iz krugova bliskim Milinovićevom vjerojatnom suparniku Marijanu Kustiću može se čuti da bi on ovog četvrtka mogao i službeno objaviti svoju kandidaturu za koju će imati diskretnu pomoć stranačke središnjice koja se neće izravno miješati u ove izbore.


Kustić ima šanse




– Kustić nije bez šanse za pobjedu. Iako se čini da mu je problem što dolazi iz Novalje to nikako nije istina. Stvari su u ovoj županiji puno kompleksnije nego što se čini na prvi pogled, kažu članovi HDZ-a bliski Kustiću. Kandidature za šefa županijskog HDZ-a mogu se predati do ponoći u petak 24. kolovoza.


Naime, internetski portali u Ličko-senjskoj županiji užarili su se od posjeta čitatelja koji su s interesom pratili razmjenu »mišljenja«, a sve vezano za izbore za predsjednika županijskog HDZ-a zakazane za 9. rujna.


Glavni akteri su senjski gradonačelnik Sanjin Rukavina – koji se kandidirao, a zatim povukao svoju kandidaturu i aktivno lobira za Kustića – te Darko Milinović koji je svoju kandidaturu najavio odmah čim su najavljeni izbori i već je uveliko u kampanji.


Baš kao i Milan Kolić, bivši župan i kandidat za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Gospić koji je član Milinovićeva izbornog stožera…


Prema pisanju portala Lika online Darko Milinović s dijelom svoga stožera u subotu je na poziv stranačkih prijatelja proveo prijepodne u Senju gdje je oformio svoj stožer, a nakon kraćeg sastanka družili su se s građanima. Milinović je obišao izložbu 3. Dani meda u Senju i razgovarao sa članovima koji su mu obećali potporu na unutarstranačkim izborima, a javnu potporu dala mu je i predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Gradu Senju Laura Turkalj.


Počašćen potporom


– Počašćen sam potporom kojom uživam u gradu Senju s kojim sam uvijek imao korektne odnose, i kao potpredsjednik vlade i kao župan. Veselim se političkoj utakmici s Kustićem, pobijedit ću ga, pa i ovdje u Senju, bez obzira što je šef njegovog izbornog stožera Sanjin Rukavina. To baziram na činjenici da sam ovdje uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima. Branitelji na koje sam posebno ponosan također su mi dali podršku. Činjenica da sam na izborima u Senju dobio 963 preferencijalna glasa, a Marijan Kustić devet govori da sam favorit i u Senju bez obzira na Sanjina Rukavinu, komentirao je Milinović.


Na ovu objavu na portalima priopćenjem se oglasio Rukavina nezadovoljan Milinovićevim boravkom u Senju, ali i time da je Turkalj dala potporu Milinoviću unatoč odluci senjskog HDZ-a da podrži Kustića. Rukavina u svom priopćenju komentira rezultate posljednjih izbora i gdje je i koliko glasova Milinović dobio, osuđuje njegovu kampanju slikanja s građanima i tvrdi da je Milana Kolića najprije udaljio, a sada ga ponovno treba, te mu spočitava da se nije niti trebao ponovno kandidirati na funkciju predsjednika HDZ-a koju je napustio.


Stari računi


Odgovor Milinovića nije trebalo dugo čekati. On pita Rukavinu zašto nije ostao kandidat, nego je predložio drugog kada je ocijenio svoje šanse na izborima. I bivši župan Kolić dodaje da je Rukavina prevario birače kada je kao dožupan nakon dvije godine profesionalnog obnašanja te dužnosti zahtijevao da bude volonter uz naknadu i prešao na novo radno mjesto, a da sada sprema isto, jer da sada želi mjesto u Carini s tim da bi bio gradonačelnik volonter.


Kolić je čak zaprijetio da će podnijeti kaznenu prijavu protiv Rukavine zbog širenja lažnih vijesti. Naime, ovaj je u jednom od svojih istupa dao naslutiti da mu je Kolić priznao da uopće ne piše priopćenja na kojima je potpisan. Kolić je to oštro demantirao, te najavio da će od policije zatražiti ispis poziva kako bi dokazao da Rukavina ne govori istinu.