Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 6
Sutra: 6° 6° 6
19. siječnja 2020.
Slijedi analiza

RAMLJAK KOD PLENKOVIĆA Vladi dostavljena dokumentacija vezana uz angažiranje savjetnika u Agrokoru

Ante Ramljak / Snimio Darko JELINEK
Ante Ramljak / Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 5. veljača 2018. u 17:00 2018-02-05T17:00:00+01:00

»Na zahtjev predsjednika Vlade Andreja Plenkovića izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio je danas dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru«, navodi se u priopćenju sa sastanka Plenovića i Ramljaka, kojemu je bila nazočna i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništava i obrta Martina Dalić

ZAGREB Vladi je u ponedjeljak izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru, izvijestili su iz Vlade, iz koje najavljuju da će nakon detaljne analize dokumenata Vlada odlučiti o daljnjim koracima.

»Na zahtjev predsjednika Vlade Andreja Plenkovića izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio je danas dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru«, navodi se u priopćenju sa sastanka Plenovića i Ramljaka, kojemu je bila nazočna i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništava i obrta Martina Dalić.

Premijer Andrej Plenković prošlog je tjedna zatražio od izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka detaljne analize troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje američki AlixPartners, podsjeća se u priopćenju.

»Dokumenti koji su dostavljeni detaljno će se analizirati te će nakon toga Vlada odlučiti o daljnjim koracima«, najavljuju iz Vlade.

Premijer Plenković zatražio je dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru nakon što je u medijima objavljeno kako je, između ostalih, bivša tvrtka izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna i to potkrepljuju fakturama.

Tvrtka Texo Management d.o.o., u kojoj je do imenovanja za povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila je s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, ugovor o savjetovanju krajem travnja 2017. godine i za svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od oko 242.893,76 kuna, naveli su u Jutarnjem listu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.