Predsjednički izbori

Pusić dala potpis potpore Josipoviću

Hina



ZAGREB – Predsjednica HNS-a Vesna Pusić dala je u četvrtak potpis potpore kandidaturi Ive Josipovića za novi predsjednički mandat, a potpisivanju na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava nazočio je i predsjednik Josipović koji je tom prigodom zahvalio HNS-u na potpori.


“Nastavljamo raditi onaj posao koji smo radili zajedno do sada i, naravno, očekujem zajednički uspjeh”, rekao je Josipović.


Pusić je izrazila zadovoljstvo brojnošću ljudi koji daju potpise potpore za “sadašnjeg i budućeg predsjednika” Josipovića.




“Naravno, vjerujem da nije gotovo dok nije gotovo, ali u ovom slučaju izgleda da će biti sve onako kao što je Hrvatskoj potrebno, a to je da će predsjednik Josipović pobijediti na izborima i držati ovaj ispravni pravac Hrvatske i sljedećih pet godina, kao što nam treba za uspjeh i doma i međunarodno”, kazala je predsjednica HNS-a.


Novinari su Josipovića pitali i kako gleda na to što mu, prema posljednjim anketama, potpora pada, no on objašnjava kako je to normalno s obzirom na to da je i više novih kandidata te se “kolač nešto malo dijeli”. No, dodaje, ako se pogleda rezultat ankete za drugi izborni krug, potpora mu je u odnosu na ranije ankete porasla za 2,5 posto.


Da bi se netko mogao kandidirati za predsjednika Republike mora prikupiti najmanje deset tisuća potpisa birača.