Odgovor Hrvatske raste

Pusić: Petrov ne govori istinu, ovo je samo izgovor!

Portal Novilist.hr

Foto D. Jelinek

Foto D. Jelinek

Dodala je da sve sve ovo pretvara u mrcvarenje i da bi bilo najpoštenije raspisati - nove izbore



Vesna Pusić (HNS) izjavila je kako Božo Petrov ne govori istinu, te kako zastupnike Mosta nitko nije kontaktirao. To potvrđuje tezu koju smo čuli iz više izvora i prema kojoj je Petrovu ovo samo izgovor da prekine razgovore s koalicijom Hrvatska raste, te se vrati HDZ-u


“Mi kao predstavnici Hrvatska raste smo jučer poslijepodne razgovarali s izaslanstvom Mosta, predvođenim Božom Petrovom. Most je došao na te pregovore s listom ministartsava za koja su zainteresirani. Razgovarali smo o tome i gotovo se dogovorili da nastavljamo razgovore danas u 13 sati. U 12 sati smo mi kao predstavnici koalicije Hrvatska raste bili kod predsjednice, a dogovorili smo se da ćemo joj to reći i jedni i drugi. Vratili smo se natrag da krenemo na nastavak pregovora s Mostom i onda smo čuli da je Most odustao od pregovora jer je netko s naše strane kontaktirao njihove zastupnike. To je totalna neistina, jer nije bilo razloga da ih kontaktiramo s obzirom da smo s njima svima pregovarali i praktički prihvatili njihove uvjete i zahtjeve”, rekla je Pusić.


Dodala je da sve sve ovo pretvara u mrcvarenje i da bi bilo najpoštenije raspisati – nove izbore.


“Dakle nije bilo nikakvog razloga za to, čak što više, jučer tijekom razgovora smo rekli da bi bili spremni dati potpise Petrovu da danas s tim potpisima ode predsjednici i temeljem toga traži mandat. On je to jučer uklonio jer je rekao da želi da se dogovorimo o cijelom paketu, dakle sastavu Vlade, ministarstvima i ljudima… Nema nikakvog racionalnog razloga da bi bilo tko u takvoj situaciji bilo što dalje pokušavao budući da smo sa svima njima dogovarali funkcioniranje takve vlade. Jedini kako se to može objaviti je da je to neki izgovor da se prekinu ovi pregovori”, zaključila je.