Incident u Vukovaru

Pupovac će zbog napada na srednjoškolca prijaviti Penavu? ‘To ima veze s njegovim postupkom’

P. N.

Kaže da treba provjeriti je li prekršen zakon, stavljanjem videomaterijala na službene stranice Grada Vukovara u kojima se izlaže djecu rizicima napada. "To je nešto što zaslužuje da se prouče zakonske odredbe", kazao je Pupovac



Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac mogao bi zbog nedavno premlaćivanja mladića srpske nacionalnosti u Vukovaru, prijaviti tamošnjeg gradonačelnika Ivana Penavu. Potvrdio je to danas za N1 televiziju, komentirajući napad na učenika Tehničke škole “Nikola Tesla” koji pohađa nastavu na srpskom jeziku.


On događaj dovodi u izravnu vezu s videomaterijalom kojeg je na press konferenciji objavio Penava.


– Može se dovesti u vezu s tim i u vezu s činjenicom toleriranja grupnog nasilja pojedinih navijačkih grupa prema učenicima škola koje pohađaju djeca srpske nacionalnosti. Ovo što je uradio gradonačelnik Penava sigurno je u suprotnosti sa zakonima u Republici Hrvatskoj, Zakonu o dobrobiti i zaštiti djece, sasvim sigurno je protivno odredba zakona koji se tiču međunacionalnog povjerenja i sasvim sigurno je protivno njegovoj ulozi kao gradonačelnika da govori i zastupa interes svih građana, a ne samo jednog dijela građana kao što to on čini, rekao je Pupovac.




Kaže da treba provjeriti je li prekršen zakon, stavljanjem videomaterijala na službene stranice Grada Vukovara u kojima se izlaže djecu rizicima napada.


– To je nešto što zaslužuje da se prouče zakonske odredbe i ukoliko to proučavanje, koje je u tijeku, bude imalo osnove, sasvim sigurno će ići prijava, kazao je Pupovac za N1.