Nova TV

Prvih sto dana Vlade: Oreškovićev tim dobio gore ocjene od Milanovićevog i Kosoričinog

P. N.

Foto Nova TV

Foto Nova TV

Ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića je nakon 100 dana jednaka, iznosi prosječnih 2,3. U odnosu na svoje prethodnike Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, Tihomir Orešković je najslabije ocijenjen

Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje o prvih sto dana Vlade.  Istraživanje za Dnevnik Nove TV provela je agencija IPSOS u razdoblju od 21. od 24. travnja na 600 ispitanika.Ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića je nakon 100 dana jednaka, iznosi prosječnih 2,3. U odnosu na svoje prethodnike Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, Tihomir Orešković je najslabije ocijenjen.

Više od polovine građana je Vladi za rad u prvih 100 dana dodijelilo ocjene jedan ili dva. Birači Domoljubne koalicije najbolje ocjenjuju rad Vlade, ali i njihova ocjena u prosjeku ne prelazi 3 (2,9).


Rad Vlade gori od prethodnih Vlada nakon 100 dana


Kad se radi o podršci radu Vlade, Tihomir Orešković stoji gorem od svojih prethodnika Milanovića i Kosor. Njihov rad je nakon 100 dana podržavala polovina građana, dok rad Vlade Tihomira Oreškovića odobrava 35% građana, a 53% ne odobrava.Podrška radu Vlade najviša je među biračima Domoljubne koalicija (64%), dok je među biračima Mosta polovina onih koji ne podržavaju, a trećina koja podržava.

Kako su se istopile reforme u 100 dana


Polovina građana smatra kako Vlada uopće nije reformska, a 34% da je samo u manjoj mjeri. Oko 12% građana smatra da je u potpunosti ili uglavnom reformska.


A još u prosincu je 58% građana mislilo kako će Vlada biti reformska, a njih 39% da to neće biti.Premijer stoji nešto bolje. Za 8% građana Tihomir Orešković je posao odradio iznad onog što su očekivali, za 49% je u skladu s očekivanjima, a 39% građana je razočarano, odnosno prvih 100 dana je prošlo ispod očekivanja.