Gužve se očekuju za vikend

Prva hrvatska IKEA otvorena u Zagrebu, kupaca ipak manje

Bojana Mrvoš Pavić

 Suprotno najavama i očekivanjima Ikeinog vodstva u Hrvatskoj, prvih je kupaca - znatiželjnika za sada samo petstotinjak, daleko manje od desetak tisuća



ZAGREB Svečanim rezanjem vrpce i, već tradicionalno, sadnjom javora, danas je u deset sati pored Rugvice u Zagrebačkoj županiji otvorena hrvatska Ikea, 16 kilometara udaljena od centra Zagreba. Suprotno najavama i očekivanjima Ikeinog vodstva u Hrvatskoj, prvih je kupaca – znatiželjnika za sada samo petstotinjak, daleko manje od desetak tisuća, koliko se najavljivalo. Hoće li posjetitelja biti više nakon radnog vremena, vidjet će se, no veće se gužve sigurno očekuju ovoga vikenda, nakon što se većina građana vrati s godišnjih odmora. 


Pored mnogobrojnih novinara iz svih redakcija, otvaranju Ikee nazočio je i dio državnog vrha – Predsjednik Ivo Josipović kazao je kako je otvaranje Ikee pokazatelj da je Hrvatska država u koju investitori mogu, i trebaju ulagati. Izrazio je i nadu da će se na policama Ikee naći i više hrvatskih proizvoda, dok je potpredsjendik Vlade Branko Grčić napomenuo kako nije slučajnost da je Ikea, investicija čija se realizacija dugo čekala, otvorena za mandata ove Vlade. Pripremala se, kazao je Grčić, punih 20 godina, no značajno je ubrzana za sadašnjeg mandata, zaključio je potpredsjednik Vlade. Također prisutan, saborski zastupnik Domagoj Milošević kazao je kako je Ikeina investicija, prije svega, zasluga samog investitora, kojem je čestitao.