Slučaj u Kninu

Prosvjetna inspekcija utvrdila nepravilnosti u školi u kojoj je prvašić skoro ostao bez noge

Hina

Foto Facebook

Foto Facebook



ZAGREB Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da je prosvjetna inspekcija utvrdila nepravilnosti u kninskoj osnovnoj školi, u kojoj je u travnju dječak ozlijeđen zbog vršnjačkog nasilja. O slučaju smo pisali OVDJE.


U kninskoj Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u travnju je teško ozlijeđen učenik prvog razreda. Po pisanju medija, učenika je ozlijedio školski vršnjak, pri čemu mu je puknuo mišić na nozi, a škola nije reagirala na odgovarajući način, sve dok majka ozljeđenog učenika nije incident prijavila nadležnom ministarstvu.


Prema nalazu inspekcijskog nadzora, utvrđeno je da škola nije izvijestila sva nadležna tijela u slučaju nasilja. Nalaz inspekcije datira iz kolovoza, četiri mjeseca nakon što se dogodio incident.




Ministrica Divjak potvrdila je novinarima da je prosvjetna inspekcija reagirala čim su zaprimili prijavu.


“Ministarstvo znanosti i obrazovanja za incident je saznalo prema vanjskoj prijavi, dakle o njemu nije izvijestila škola, a temeljem toga je na teren poslana inspekcija. U školi su utvrđene određene nepravilnosti, postoji protokol škole kojeg se u tom slučaju trebalo držati, a utvrđeno je da nije postupano po tome“, izjavila je Divjak pred Banskim dvorima.


Ravnateljica Osnovne škole Marija Mijač rekla je Hini da ne želi komentirati slučaj, poručivši da nadležne institucije rade svoj posao. Ranije je medijima izjavila da smatra kako je škola postupila ispravno, te da je spremna snositi odgovornost ako se pokažu propusti.