Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 30° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Tužba za klevetu

Propala Karamarkova tužba: Sabor odbio skinuti zastupničke imunitete Petrovu i Bulju

Propala Karamarkova tužba: Sabor odbio skinuti zastupničke imunitete Petrovu i Bulju
Propala Karamarkova tužba: Sabor odbio skinuti zastupničke imunitete Petrovu i Bulju
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2017. u 10:58 2017-02-08T10:58:00+01:00

Karamarko je Petrova i Bulja tužio zbog izjava danih za predizborne kampanje krajem kolovoza 2016. u Zadru, a u kojima su naveli da je »Karamarko smijenjen jer je uhvaćen u kriminalnim radnjama«

Hrvatski sabor u srijedu je potvrdio stav Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) te odbio skinuti zastupnički imunitet, odnosno odobriti vođenje kaznenog postupka protiv 'mostovaca' Bože Petrova i Mire Bulja, koje je za klevetu tužio Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a.

Karamarko je Petrova i Bulja tužio zbog izjava danih za predizborne kampanje krajem kolovoza 2016. u Zadru, a u kojima su naveli da je »Karamarko smijenjen jer je uhvaćen u kriminalnim radnjama«, odnosno da su »to političke elite koje su izdale nacionalne interese štiteći Karamarka, Sanadera i sve pljačke koje su se ranije događale«.

Karamarko je ocijenio da su time iznijeli neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu.

Praksa je MIP-a i Sabora da odbija zahtjeve za skidanje imuniteta kada to traže privatni tužitelji, ne i kada to traži državno odvjetništvo ili sud.

Zbog tog je razloga Sabor 'ostavio' zastupnički imunitet i Miloradu Pupovcu (SDSS) kojega je, također zbog kaznenog djela klevete, tužio privatni tužitelj.

Sabor je u srijedu u drugo čitanje poslao prijedloge zakona o koncesijama, o izmjenama i dopunama zakona o autorskom i srodnim pravima, o zaštiti svjedoka, o ravnopravnosti spolova itd. Sve primjedbe i prijedloge izrečene u raspravi na odborima i u Saboru dostavit će se predlagateljima kako bi ih uzeli u obzir kod izrade konačnih zakonskih tekstova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka