'Europa bez granica

Projekt AEGEE – Europskog studentskog foruma: Europe on Track u Hrvatskoj

Siniša Pavić

Foto ilustracija

Foto ilustracija



ZAGREB – Europe on Track, projekt AEGEE-Europskog studentskog foruma, koji je 2013. godine osvojio Charlemagne Europsku nagradu za mlade koju dodjeljuje Parlament EU, u svom trećem izdanju za jednu od postaja imat će i Zagreb. 


Šest AEGEE ambasadora putovat će, naime, Europom kroz idućih mjesec dana, upoznavati i intervjuirati ljude, organizirati debate i diskusije na goruću temu – Europa bez granica. Troje će ih ovaj petak posjetiti Zagreb ne bi li saznali što hrvatski puk, pa tako i članstvo AEGEE-Zagreb, misli o Europi bez granica. Mišljenje sudionika biti će predstavljeno cijeloj AEGEE organizaciji diljem Europe na glavnom godišnjem statutornom eventu AEGEE-a, generalnoj skupštini ili Agori, što će se u svibnju održati u Bergamu.


AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) je jedna od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe. Kao nevladina, politički neovisna i neprofitna organizacija, otvorena je za studente sa svih fakulteta.  Osnovana je u Parizu 1985. godine, a danas broji oko 13 000 članova u više od 200 sveučilišnih gradova u 40 zemalja diljem Europe.