Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
25. ožujka 2019.
Luksuzna nekretnina

Prodana je Todorićeva Villa Castello u Medveji, Slovaci ponudili milijun eura više od početne cijene

Foto: M. ANIČIĆ
Foto: M. ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 30. listopad 2017. u 17:34 2017-10-30T17:34:23+01:00

Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje ugovora o prodaji

Izvanredna uprava Agrokora u ponedjeljak je na sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća dobila odobrenje za provođenje ugovora o kupoprodaji Ville Castello u Medveji slovačkom investitoru za neto cijenu od 8,12 milijuna eura, uvećanu za pripadajući porez, priopćeno je iz Agrokora.

Proces prodaje odvijao se u dvije faze – u prvoj je zaprimljeno šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine, a druga je uključivala predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada ove godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude.

Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje ugovora o prodaji.

Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je sredinom kolovoza postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran, po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna.

Villa Castello nalazi se u blizini plaže u Medveji, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene površine u dva objekta je 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851. Uz glavnu zgradu je depadansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom.

Uz Villu Castello, izvanredna uprava pokrenula je i prodaju jahte Riva 85 Opera nazvana »Jana« i helikopter. No, kako se navodi se u priopćenju, proces prodaje pokretnina u vlasništvu Agrokora – jahte i helikoptera, koji su za razliku od Ville Castello opterećeni založnim pravima, je obustavljen.

Kako su obje nekretnine opterećene založnim pravom u korist Addiko banke, a pravni timovi nisu uspjeli pronaći za banku prihvatljivo rješenje o prebacivanju zaloga na sredstva ostvarena prodajom, proces prodaje ovih pokretnina morali su biti zaustavljeni, a bit će ponovno pokrenut po postizanju nagodbe, kaže se u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka