Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
21. veljače 2020.
Slučaj govora mržnje

Premijer: 'Vlada i HDZ osudili ponašanje sina Josipa Đakića, ono je kažnjivo'

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 9. siječanj 2019. u 14:16 2019-01-09T14:16:34+01:00

Što se tiče zakonskog okvira, najavio je, od će biti u planu zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu. Naveo je i da je Đakićevo postupanje kažnjivo i prema sadašnjim zakonima. 

Premijer Andrej Plenković je, upitan o slučaju Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika HDZ-a i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića, ponovio da su vlada i HDZ osudili takvo ponašanje, a nadležne institucije su pokrenule odgovarajuće aktivnosti i postupke. Također, naveo je, Đakić je i istupio iz stranke.

»To osobno osuđujem i kao predsjednik vlade i stranke. Mislim i da je to krajnje neprimjereno«, kazao je. Što se tiče zakonskog okvira, najavio je, od će biti u planu zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu. Naveo je i da je Đakićevo postupanje kažnjivo i prema sadašnjim zakonima. 

Na pitanje kako komentira »izmijenjeni smjer predsjednice Republike«, odgovorio je kako je Kolinda Grabar-Kitarović u zadnjoj godini svog mandata te želi da ona svoju ulogu, u okviru ustavnih ovlasti, obavlja kvalitetno te da doprinos funkcioniranju institucija te gospodarskom i i socijalnom napretku svih hrvatskih građana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.