Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 26
Sutra: 12° 12° 26
23. travnja 2019.
Milanu ne "pakovati"

Premijer Plenković stao iza ministra zdravstva: 'Ne dopuštam hajku na Milana Kujundžića. On radi svoj posao'

snimio Damir Škomrlj
snimio Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2018. u 11:39 2018-08-20T11:39:00+02:00

"Ono što je važno glede Uljanika, Vlada je u potpunosti angažirana u pogledu programa restrukturiranja, Uljanik je dobio jamstva Vlade u siječnju. Dok smo mi tu, ministri Horvat i Marić zajedno s HBOR-om gledaju kako premostiti krizu likvidnosti."

Premijer Andrej Plenković, pri posjetu Divuljama, odgovorio je na pitanje novinara o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. Premijer je, inače, obišao Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju.

- Puno manje govorimo o uspješnim spašavanjima, nego o ovom jednom, nažalost, tragičnom slučaju, temeljito sam s ministrom prošao nalaze inspekcije Ministarstva i ne mogu reći da sam vidio neku objektivnu odgovornost koja bi dotaknula ministra. Želim da nakon što Zavod za sudsku medicinu donese cjelovito izvješće o uzrocima smrti, tad da govorimo o tom slučaju... Ministar Kujundžić radi svoj posao, kao premijer i čovjek ću raditi na tome da ne dopuštam hajku na ljude, u konkternom slučaju ministra, jer prema onome što sam vidio, za to nema razloga, rekao je Plenković, a objavila N1 televizija.

Također, premijer je komentirao prijedlog Zlatka Komadine da se Lex Agrokor proširi i na brodogradilišta:

"Zanimljivo je da od SDP-a sada dolazi pohvala tog zakona. Ono što je važno glede Uljanika, Vlada je u potpunosti angažirana u pogledu programa restrukturiranja, Uljanik je dobio jamstva Vlade u siječnju. Dok smo mi tu, ministri Horvat i Marić zajedno s HBOR-om gledaju kako premostiti krizu likvidnosti. Dugoročno odgovornost je na upravi i strateškim partnerima", poručio je Andrej Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš