PR stručnjak

Premijer Plenković imenovao Krešimira Macana svojim posebnim savjetnikom

Hina

Kresimir Macan / Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Kresimir Macan / Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Macan nije u stalnom radnom odnosu u Vladi, već po nalogu premijera Plenkovića obavlja poslove kada priroda posla to zahtijeva.



Predsjednik Vlade Andrej Plenković imenovao je Krešimira Macana svojim posebnim savjetnikom za strateško komuniciranje, s 1. siječnjem iduće godine, priopćeno je u petak iz Banskih dvora.


Macan nije u stalnom radnom odnosu u Vladi, već po nalogu premijera Plenkovića obavlja poslove kada priroda posla to zahtijeva.


Imenovan je sukladno odredbama Zakona o Vladi, odnosno članka 23. u kojem, uz ostalo, stoji da radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade, premijer može imenovati posebne savjetnike ili osnivati savjete i imenovati članove savjeta.


Sukladno odredbi istoga članka, stavka 5, Zakona o Vladi, Macanu je određena je naknada za rad u iznosu od devet tisuća kuna neto mjesečno, navodi se u priopćenju Vlade.Krešimir Macan osnivač je i generalni direktor PR agencije »Manjgura» specijalizirane za, kako se navodi na web stranicama agencije, krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije. Tijekom karijere, uz ostalo, 1990-ih, u vrijeme Domovinskog rata, radio je u tadašnjem Ministarstvu informiranja, bio je i savjetnik u Vladi premijera Ivice Račana te glasnogovornik HRT-a, a vodio je i predizborne kampanje za više hrvatskih političara. Rođen je 15. veljače 1970. godine u Dubrovniku.

Imenovanje je uslijedilo nakon što je Vlada jučer na sjednici ukinula odluku iz 2012. godine kojom se tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik zabranilo angažiranje PR stručnjaka odnosno tvrtki.