Općinski građanski sud u Zagrebu

Predstečajna nagodba EPH-a na sudu: Moguće saslušanje Linića i Šegona

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Privatni tužitelji u podnesku su tražili provođenje dokaznog postupka jer je postupak predstečajne nagodbe EPH trajao dulje od šest mjeseci 'iz razloga što je EPH usklađivao svoje planove restrukturiranja s vjerovnicima'



ZAGREB  Članovi uprave Europapress Holdinga (EPH) Tomislav Wruss i Ante Samodol pozvani su da na sudu svjedoče o okolnostima predstečajne nagodbe EPH, a kao svjedoci bi trebali biti ispitani i bivši ministar financija Slavko Linić te njegov pomoćnika Branko Šegon, doznaje se nakon pripremnog ročišta u srijedu na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.


Riječ je o sporu kojeg protiv EPH i odvjetnika te kompanije vode četiri privatna tužitelja koje zastupa vjerovnik Hrvoje Šimić.


Privatni tužitelji u podnesku su tražili provođenje dokaznog postupka jer je postupak predstečajne nagodbe EPH trajao dulje od šest mjeseci ‘iz razloga što je EPH usklađivao svoje planove restrukturiranja s vjerovnicima’.




Privatni tužitelji upozoravaju i na prekoračenje rokova te da je trebalo prekinuti postupak predstečajne nagodbe, a u svojem podnesku traže i dokazni postupak ‘na okolnost nematerijalne štete povrede osobnosti, neugode te na okolnost pravične naknade koje će stranke trpiti u budućnosti’.


Predstečajna nagodba EPH bila je otvorena 31. srpnja 2013. a Hrvoje Šimić je upozoravao da je u njezinom produženju prekoračen rok. Predstečajna nagodba EPH trebala je biti završena 28. studenoga 2013. a bivši pomoćnik ministra Branko Šegon svojim je potpisom produljio rok tek 2. prosinca 2013. Fina je to odobrenje zaprimila tek 6. prosinca, odnosno nakon datuma kada je predstečajna nagodba već trebala biti okončana, ističe Šimić.


U svom podnesku on reaigra i na navode odvjetnika EPH – društva Madirazza i partneri da je ‘njegovim pokretanjem spora nanesena šteta ostalim vjerovnicima’ te je zatražio i saslušanje punomoćnika Zagrebačke banke, Raiffeisen banke i članova Uprave Hypo Leasing Kroaitena.


Početak glavne rasprave u ovom sporu zakazan je za 16. travnja.